Crna kronika

PROVALE: Provalnik napao i teško ozlijedio policajca kod Poreča, policiji prijetio nožem

Piše: PolitikaPlus/Hina

Teško je ozlijeđen 48-godišnji policajac koji je u ponedjeljak u Taru kod Poreča  pokušao zaustaviti muškarca da provali u prostorije motodroma, a prilikom uhićenja taj je njemački državljanin policajcima prijetio nožem, no svladan je i uhićen.

Iz istarske policije u utorak su priopćili da im je jučer oko 15 sati dojavljeno o provali u prostorije motodroma u naselju Rošini, a na mjestu događaja našao se 48-godišnji porečki policajac koji u tom trenutku nije bio u službi, a koji je primijetio da se s tog mjesta udaljava nepoznati muškarac.

Potrčao je za njim, no kada ga je sustigao, muškarac ga je napao, ozlijedio i pobjegao.

U potragu su njim upućene sve raspoložive policijske ophodnje, a nakon dva sata osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem pronađena je na području Tara.

Prilikom uhićenja policajcima je pružao otpor i prijetio nožem, no uspjeli su ga svladati i privesti u policijsku postaju.

Taj muškarac, za kojeg je utvrđeno da se radi o njemačkom državljaninu, lakše je ozlijeđen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela. 

Ozlijeđenom policajcu liječnička pomoć pružena je u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, provale, napad