Hrvatska

Uskok: Pod istragom skupina koja je u šibenski zatvor krijumčarila drogu i mobitele

Piše: PolitikaPlus

Uskok je pokrenuo istrage protiv kuhara šibenskog zatvora Roberta L (51), koji je na traženje zatvorenika Nikole P. (31) u zatvor unosio mobitele i drogu nabavljene preko Nikoline supruge i trojice ostalih osumnjičenika.

Ne otkrivajući identitete okrivljenika Uskok je izvijestio da Roberta L. sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, Nikolu P. za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, a njegovu 26-godišnju suprugu Ružicu P. i preostalu trojicu za pomaganje u tom nedjelu i omogućavanje trošenja droge.

Tužiteljstvo sumnja da je zatvorski kuhar Roberto L., od svibnja do 22. kolovoza 2021., dogovorio sa zatvorenikom Nikolom P. da mu za novčanu nagradu dostavlja u zatvor hašiš, kokain i mobitele koje su od nepoznatih osoba nabavljali Nikolina 26-godišnja supruga te 32-godišnjak, 36-godišnjak i 35-godišnjak.

Nakon što bi kuhar unio u zatvor mobitele i drogu, Nikola P. je, zajedno s drugim zatvorenicima koristio te mobitele, a dio droge je sam konzumirao, dok je dio droge dao drugim zatvorenicima, preciziralo je tužiteljstvo.

Uskok je izvijestio da je Roberto L. unosom mobitela i droge u šibenski zatvor zaradio najmanje 10.200 kuna, dok mediji pišu da je Nikola P. drogu i mobitele, unesene u najmanje devet navrata, preprodavao ostalim zatvorenicima.

Tužiteljstvo je nadodalo da je u kući 36-godišnjaka u Omišu pronađena automatska puška s pripadajućim streljivom i dva spremnika za streljivo, zbog čega je prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Uskok je Županijskom sudu u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika koji se od ranije nalaze u istražnom zatvoru rješenjem suca istrage šibenskog Županijskog suda.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DROGA, ZATVOR, USKOK