Mojbiz

VRKLJAN: Vlada netransparentno potrošila HEP-ovu dobit od sedam milijardi kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborski zastupnik Milan Vrkljan (Klub Za pravednu Hrvatsku) prozvao je u srijedu Vladu da je u šestogodišnjem mandatu netransparentno potrošila svih sedam milijardi kuna čiste dobiti, odnosno "ekstra profita" koje je, tvrdi, u tom razdoblju imao HEP.

"Vlada je potrošila svih sedam milijardi kuna potpuno netransparentno, u stvaranje energetske neovisnosti nije uložena ni jedna kuna", izjavio je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu te naglasio da Hrvatska i danas uvozi 25 do 50 posto električne energije, ovisno o broju kišnih dana.

Naveo je i da je samo lani HEP imao dobit od 1,2 milijarde kuna.

Paradoksalnim je ocijenio da Slovenija, koja je tri puta manja od Hrvatske, u sustavu ima devet tisuća solarnih jedinica na domaćinstvima, a mi jedva tisuću, iako bi prema spomenutom odnosu trebali imati 30 tisuća.

Da je ekstra profit HEP-a pretvoren u investiciju solarne energije, mogli smo na cijelu Dalmaciju, na 350 tisuća domaćinstava postaviti solarne ploče i dovesti do toga da imamo 30 posto stanovništva potpuno neovisnog o energetskim izazovima, poručio je Vrkljan.

Mostov Ante Kujundžić osvrnuo se na kaznu od pet dana zatvora izrečenu prosjaku Petru (28) koji je prosio novac ispred jedne trgovine u Novoj Gradiški.

Da je ukrao par milijuna, ne bi završio u zatvoru, kad ideš prositi, onda je u redu da te netko strpa u zatvor, bio je sarkastičan zastupnik.

Prema pisanu medija, Petar je proglašen krivim i osuđen na pet dana zatvora jer je prosio novac ispred jedne trgovine, a oduzeta mu je i "imovinska korist" od 84,30 kuna ostvarena prosjačenjem.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN VRKLJAN, HEP