Tvrtke

UPOZORENJE KORISNICIMA: A1 izvijestio o sigurnosnom incidentu, kompromitiran dio osobnih podataka

Piše: PolitikaPlus

Dogodio se sigurnosni incident povezan s jednom od baza korisničkih podataka kojim je kompromitiran dio osobnih podataka dijela A1 korisnika, izvijestili su iz te kompanije.

"Intenzivno se radi na utvrđivanju svih činjenica vezanih uz sigurnosni incident te je do sada računalnom forenzikom utvrđeno da su potencijalno kompromitirani podaci manje od 10 posto A1 korisnika. Izloženi podaci su ime i prezime, adresa, OIB te broj telefona. Naglašavamo da informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitirane jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka. Sve korisnike čiji su osobni podaci potencijalno kompromitirani ćemo izravno obavijestiti" - poručuju iz A1.

"A1 Hrvatska krajnje ozbiljno shvaća ovu neugodnu situaciju te je odmah po prvim znakovima sumnje na nedopušteni pristup korisničkoj bazi trenutačno i bez odlaganja onemogućila daljnji neovlašteni pristup i poduzela dodatne mjere zaštite. Također je odmah podnesena kaznena prijava Policijskoj upravi zagrebačkoj, te su informacijski stručnjaci uključeni u otkrivanje počinitelja kaznenog djela. Također, informirane su i nadležne institucije HAKOM i AZOP s kojima intenzivno surađujemo. A1 Hrvatska drži se najviših sigurnosnih standarda i zaštite podataka te ćemo nastaviti s dodatnim ulaganjima u poboljšanje sigurnosnog okruženja. Ponavljanje navedenog sigurnosnog incidenta nije moguće te nije imalo niti će imati utjecaja na pružanje usluga korisnicima", navode u priopćenju.

A1 Hrvatska će, poručuju također, pravovremeno obavještavati korisnike o daljnjem postupanju vezano uz ovaj događaj.

Za sve dodatne upite i informacije stoje, kažu, na raspolaganju korisnicima na besplatni telefon 0800900830 i e-mail: [email protected]

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

A1, PODACI