Crna kronika

Nasilnici bez grižnje savjesti: Optuženi za ubojstvo varaždinskog profesora ne osjećaju se krivima

Piše: PolitikaPlus/Hina

Četvero optuženih za ubojstvo profesora engleskog jezika Nine Čengića ispred prostora varaždinske Udruge Kulturana lanjskog svibnja, u utorak se na početku suđenja na Županijskom sudu u Varaždinu izjasnilo da se ne osjećaju krivima.

Optuženicom Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu prvookrivljeni Ivor Vujasinović, drugookrivljena Asja Dvorski, trećeokrivljeni Ivan Dvorski i četvrtookrivljeni Dominik Žnidarić terete se da su 29. svibnja 2021. oko 4,30 sati ispred varaždinske Udruge Kulturana iz osvete ubili 35-godišnjeg Ninu Čengića.

Tužiteljstvo ih tereti da su Čengića napali zajednički i dogovorno, pristajući da ga usmrte kako bi mu se osvetili zbog pozivanja policije kojoj je prijavio kršenje epidemioloških mjera.

Nakon što su policijski službenici kojima nisu otvarali vrata otišli, okrivljenici su izjurili iz prostorija udruge, a prvookrivljeni Ivor Vujasinović srušio je Čengića na tlo udarcem šakom u glavu i nastavio ga udarati rukama, nogama i drvenom palicom zajedno s ostalim optuženicima.

Asju Dvorski tereti se da je Čengića još najmanje šest puta udarila metalnom kopčom lanca za vezanje bicikla čemu se on nastojao izmaknuti, no optuženi su ga udarali sve dok se nije prestao micati. Čengić je uz brojne krvne podljeve i oguljotine po glavi i tijelu zadobio i krvarenje u mozgu, a od posljedica je preminuo 30. svibnja.

Obrana pak tvrdi da je Čengić neposredno prije brutalnog premlaćivanja pao s visokog barskog stolca u prostorima udruge te to smatra kobnim za smrtnu posljedicu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sud, ubojstvo