Hrvatska

Oporba: Vrijeme je da padne korumpirana Vlada

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz oporbe su u subotu komentirali policijsku istragu ministara Horvata i Miloševića kao samo još jednu od niza istraga protiv ministara u Vladi Andreja Plenkovića, posebno ističući Plenkovićevu poruku da "oporba može stajati na trepavicama, ali on neće smijeniti nijednog ministra".

Nakon što su mediji jutros objavili informacije o policijskoj istrazi ministra Darka Horvata i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića oporba je žestoko reagirala na društvenim mrežama.

"Nova kletva: Nemoj da ti Anka Mrak-Taritaš pokreće opoziv”, napisala je Anka Mrak Taritaš (GLAS) na Twitteru, aludirajući na zahtjev za opozivom koji je pokrenula protiv ministra Darka Horvata.

Na oporbeni zahtjev za smjenom Horvata nadovezao se i zastupnik Zeleno-lijeve koalicije Bojan Glavašević napisavši “Kako (ne)zgodno - naime u srijedu je rasprava o opozivu ministra Horvata. Plenković sad već ima dosta dugu listu svojih ministara koje je branio, a završili su s policijom u gostima. Kao što rekoh, (ne)zgodno”, napisao je.

HSS-ov Krešo Beljak ocijenio je pak da to nije izvanredna, nego svakodnevna vijest.

"Ne prijelomna, nego svakodnevna vijest. Nebo je plavo, ljeti je vruće, zemlja je ravna ploča, ministre istražuju, HDZ i dalje uvjerljivo vodeća stranka. Sve je isto baš kao i svaki drugi dan", napisao je Beljak.

Grmoja: Vrijeme je da padne korumpirana Vlada

Mostov Nikola Grmoja referirao se na poruku premijera Andreja Plenkovića mostovcima da mogu stajati na trepavicama i da unatoč tome neće smijeniti nijednog ministra.

"Takve akrobacije nam uopće nisu nužne, dovoljno je ujutro otvorit portale i gledat kako njegovim ministrima u stanove upada policija i kako uskoro odlaze ne samo iz Vlade nego i u zatvor. Pada Horvat, pada uskoro i Ćorić čiji smo opoziv pokrenuli. Vrijeme je da padne i ova korumpirana Plenkovićeva Vlada i da se raspišu novi izbori”, napisao je Grmoja na Facebooku.

U Domovinskom pokretu ocijenili su da je na djelu kombinacija AVNOJEVSKE i NOJEVSKE politike, točnije zabijanja glave u pijesak pred problemima i opasnostima, aludirajući i na koalicijskog partnera iz SDSS-a Borisa Miloševića, koji je također pod istragom.

Dalija Orešković (Centar) napisala je na Twitteru kako je dokaze o počinjenju kaznenih djela nužno prikupiti čim prije.

"Akcije tijela kaznenog progona moraju biti pravovremene, hitre, a ne da prate tek rep nekih starih priča, jer je tako šansa za uspješno dokazivanje korupcije na sudu znatno manja. Ne čekati", poručila je.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OPORBA