Kultura

Premijera ljubavne komedije: Kronika seoske ljubavi

FOTO: Vedran Husremović
Piše: PolitikaPlus

Publika je u petak navečer, 25. veljače, velikim, srčanim i dugotrajnim aplauzom nagradila ljubavnu komediju “Kronika seoske ljubavi” i njezine protagoniste Gordanu Gadžić i Sretena Mokrovića na premijeri u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog!

Tekst poznatog hrvatskog dramatičara i romanopisca Ivana Vidića “Kronika seoske ljubavi”, tekst o samoći i o potrebi za bliskošću koja ne poznaje godine, vizualizirao se i oživio u petak navečer na pozornici Male dvorane Lisinski na najljepši mogući način. Dupkom ispunjena dvorana uživala je i iskazala svoje zadovoljstvo glumačkim izvedbama Gordane Gadžić i Sretena Mokrovića, kao i režijom Darija Harjačeka i Vidićevim tekstom. Ljubica i Milivoj su već na premijeri postali likovi koje se prepričava i čije se rečenice pamte.

Premijeri “Kronike seoske ljubavi” prisustvovala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, kao i Dubravka Đurić Nemec iz Ministarstva kulture i medija te Rada Borić iz Skupštine Grada Zagreba. Pogledati i podržati predstavu došao je veliki broj glumica – Helena Buljan, Kostadinka Velkovska, Branka Cvitković, Dubravka Miletić, Dubravka Ostojić, Slavica Knežević, Perica Martinović, Doris Šarić Kukuljica, Lela Margitić i Jelena Miholjević, Jasna Bilušić i Nina Violić. Naravno da premijeru nisu propustili ni kolege glumci – Marko Torjanac, Tomislav Štriga, Ivan Đuričić, Luka Vidović, Filip Vidović te Silvio Vovk. Od široj javnosti poznatih lica na premijeri su bili i Sanja Doležal, Laura Vadjon, Marina Pavković, Ana Tonković Dolenčić, Enes Kišević, Vinko Brešan, Dražen Ilinčić, Robert Zuber, Tomislav Kurelec, Marinko Koščec, Nenad Korkut i Jura Gašparac.   
Autorski tim predstave bio je na premijeri gotovo u punom sastavu, počevši od autora teksta Ivana Vidića, redatelja i autora adaptacije teksta Darija Harjačeka, scenografkinje Vesne Režić, asistentice scenografije Nikoline Kuzmić, autora glazbe Damira Šimunovića, autora fotografije za plakat Bojana Mrđenovića i izvršne producentice Ane Vidović. Prisutni su bili i mnogobrojni pripadnici medija, kritičari, kao i mnogi drugi uzvanici koji su željeli vidjeti premijernu izvedbu “Kronike seoske ljubavi”.    

Vjerujemo u nastavak ovakvog aplauza i ovakve divne energije za “Kroniku seoske ljubavi”, a publika koja želi odmah nakon premijere vidjeti nekadašnju drugu pratilju neimenovanog natjecanja za miss, lijepu i putenu Ljubicu, duboko razočaranu u muškarce i krutog, nespretnog, ali dobrodušnog, u život razočaranog umirovljenog branitelja Milivoja – zagrebačke izvedbe su 3., 12. i 27. ožujka u Maloj dvorani Lisinski.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TEATAR RUGATINO