Zagreb

Zagreb u akciji "Sat za planet Zemlju": U subotu se gasi rasvjeta na Zrinjevcu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Grad Zagreb će u okviru akcije "Sat za planet Zemlju" u subotu od 20,30 do 21,30 sati ugasiti javnu i dekorativnu rasvjetu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, najavljeno je u petak iz Grada. 

Akcija "Sat za planet Zemlju" održava se u organizaciji svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF s ciljem podizanja svijesti i suočavanja s posljedicama klimatskih promjena te kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

"Sat za planet Zemlju" počeo je Sydneyu 2007. i do 2022. uključio je stotine milijuna ljudi u više od 190 zemalja diljem svijeta te ušao u povijest kao najveća globalna volonterska akcija ikad organizirana.

Svijetla će ugasiti i Hrvatski sabor

I Hrvatski sabor najavio je da će se pridružiti toj inicijativi.

"U Hrvatskome saboru će se u subotu ugasiti rasvjeta na jedan sat u okviru inicijative 'Sat za planet Zemlju' koju, u odnosu na Europski parlament i nacionalne parlamente država članica EU, drugu godinu zaredom koordinira odjel Europskog parlamenta zadužen za sustav za ekološko upravljanje i neovisno ocjenjivanje", priopćili su.

Ističu kako će tako Europski parlament i četrnaest nacionalnih parlamenata i domova Europske unije gašenjem rasvjetnih tijela od 20,30 do 21,30 sati na simboličan način osnažiti svoju posvećenost zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAT, KLIMA, GRAD ZAGREB