Zagreb

KLISOVIĆ: SDP protiv prodaje zagrebačke plinske infrastrukture

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović proučio je kako je SDP protiv prodaje gradske plinske infrastrukture, a da će se o konkretnom prijedlogu rješenja za dvije tvrtke u gradskom vlasništvu očitovati kada kao koalicijski partneri dobiju konkretan prijedlog.

Istaknuo je to Klisović na konferenciji za novinare komentirajući poteze vlasti oko sudbine Gradske plinare Zagreb- opskrba, koja je zbog krive odluke u nabavi zapala u dugove, te  Gradske plinare Zagreb. 

Nakon što su Zagrebački holding i gradska vlast pokrenuli dubinsku analiza vlasničkih udjela radi potencijalne prodaje, Klisović je istaknuo kako do sada, kao koalicijski partneri gradskoj vlasti, nisu dobili konkretne prijedloge o rješenju za te dvije gradske tvrtke. 

“Naravno da razgovaramo s koalicijskim partnerima. Stav SDP-a je da se gradska infrastruktura ne prodaje. No, mi nismo dobili konkretne prijedloge, kada ih dobijemo, imat ćemo konkretan odgovor”, poručio je.

Na pitanje je li prodaja plinske gradske infrastrukture 'kamen spoticanja' vladajućoj koaliciji u Zagrebu, poručio je da je to "uobičajen ritam koalicijskog rada". 

“U koaliciji svaka stranka može i mora imati svoju poziciju. Imamo je, usklađujemo stajališta, nekad se nađemo i zauzmemo zajedničko stajalište, a nekada možda nećemo”, odgovorio je Klisović.

Osvrnuo se i na proces utvrđivanja viška radnika u Zagrebačkom holdingu te je ponovio stav da će se SDP usprotiviti svakom otkazu koji nije utemeljen na zakonu. 

Klisović je istaknuo i da će se na sjednici Gradske skupštine, koja se održava u četvrtak, naći i točka o novom zaduženju grada u iznosu od 50 milijuna kuna, a kreditor je Europska banka za obnovu i razvoj. 

“Ta će sredstva ići Zagrebačkom holdingu i ZET-u za pokrivanje materijalnih troškova i plaće zaposlenika”, rekao je. 

Poručio je i kako će se odluka o izvršenju gradskog proračuna uskladiti s novim poreznim zakonom, a gradskim pročelnicima dat će se ovlast da mogu otpisati dio gradskih potraživanja koja se više ne mogu naplatiti. 

Pred gradskim zastupnicima, naći će se i izvješće o radu gradonačelnika Tomislava Tomaševića, što će, istaknuo je, biti prilika da zastupnici ocjene njegov rad. 

Raspravljat će se i o prijedlog zaključka o stanju skloništa, na traženje Kluba zastupnika Milan Bandić 365, kao o dva prijedloga Mosta, među kojima je i izvješće o poslovanju tvrtke Gradska plinara Zagreb opskrba.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JOŠKO KLISOVIĆ, PLINSKA INFRASTUKTURA, SDP