Scena

FILM: Film s Nicolasom Cageom sniman u Hrvatskoj dolazi u kina

Piše: PolitikaPlus/Hina

Film "Nepodnošljiva težina golemog talenta" koji se 2020. godine snimao u Dubrovniku i okolici, a u kojem glavnu ulogu nosi oskarovac Nicolas Cage, u kina stiže 28. travnja.

Proslavljeni holivudski glumac u tom filmu glumi samog sebe, glumca kojem propada karijera i koji je zbog toga prisiljen prihvatiti posao od milijun dolara – dolazak na rođendan bogatog obožavatelja, koji je zapravo šef kartela.

Kada sve krene u krivom smjeru, prisiljen je opravdati vlastitu legendu i da bi spasio sebe i svoje voljene, mora postati svaki od najpoznatijih likova koje je tijekom karijere odigrao, ali kao stvarni Nicolas Cage.

Scenarij za tu akcijsku komediju napisao je Tom Gormican zajedno s Kevinom Ettenom, a uz Cagea u vodećoj ulozi je Pedro Pascal, najpoznatiji po ulozi Oberyna Martella u četvrtoj sezoni

"Igre prijestolja", ali i po ulozi Javiera Peñe u seriji "Narcos" te naslovnoj ulozi u seriji "Mandalorian". Glume još Sharon Corgan i Tiffany Haddish.

Iz HAVC-a kažu kako film za sada ima ocjenu 100% na stranici Rotten Tomatoes, iako u kina stiže tek za mjesec dana, a gledatelji i kritičari koji su ga imali prilike pogledati nazivaju ga "najzabavnijim filmom godine" i "najiščekivanijim filmom u ovoj godini", s "najboljom ulogom Nicolasa Cagea do sada."

Film je u Hrvatskoj sniman u listopadu 2020. godine, u Dubrovnikz, Cavtatu, Konavlima, Popovici, Trstenom i zračnoj luci Čilipi. 

Filmska ekipa u Hrvatskoj je imala 15 snimajućih dana, a na setu je radilo 337 filmskih djelatnika, među kojima 87 filmskih djelatnika, 16 pripravnika i 198 statista iz Hrvatske. 

Sniman uz pomoć servisne producentske kuće Ambasada Studio, u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. 

Nastaje u produkciji Lionsgatea, a distributer je Blitz.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FILM, HRVATSKA, NICOLAS CAGE