Crna kronika

UHVAĆEN NA GRANICI: Albanac u Hrvatsku pokušao unijeti 7,5 kilograma heroina

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sedam i pol kilograma heroina pronađeno je u posebno izrađenom bunkeru automobila kojim je 46-godišnji Albanac u petak pokušao ući u Hrvatsku na graničnom prijelazu Klek, objavila je u ponedjeljak dubrovačko-neretvanska policija.

U policiji kažu da je nakon osnovne granične kontrole vozilo albanskih oznaka izdvojeno u drugu liniju radi detaljnije kontrole.

"Vozilo je potom pregledano u suradnji s djelatnicima carine te je na stražnjem dijelu uočena pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu nakon čega je zatražen nalog za pretragu", ističu iz policije.

U subotu 2. travnja, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, pretragom vozila u bunkeru je pronađeno 14 paketa s ukupno 7.463,7 grama heroina.

"Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je, nakon dovršene kriminalističke istrage, pritvoren uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, stoji u policijskim priopćenju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DROGA, ALBANAC, GRANICA