Scena

KONCERTI: U Močvari idućeg ponedjeljka heavy, gothic i progressive metal bendovi

Piše: PolitikaPlus

Idućeg ponedjeljka, 11. travnja, u Močvari ljubitelji heavy, gothic i progressive metala doći će na svoje jer u Zagreb dolaze Dynazty, Sirenia, Surma i Holy Mother, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Dynazty je hard’n’heavy band iz Stockholma koji po prvi put dolazi u Hrvatsku. Osnovani su 2007. godine, a dosad izdali sedam studijskih albuma. U rodnoj Švedskoj su postali vrlo respektabilno ime, a surađivali su i s Peterom Tagtrenom (Hypocrisy, Pain). Prati ih reputacija sjajnog live benda.

Sirenia je prošle godina slavila 20 godina benda, a ovo će im biti drugi nastup u Zagrebu. Ti norveški gothic/symphonic metalci predvođeni su francuskom opernom pjevačicom Emmanuele Zoldan (Trail of Tears, Turisas). Dosad su izdali 10 studijskih albuma i jedan su od najutjecajnijih bendova tog žanra.

Surma je projekt iza kojeg stoje češko-ukrajinska pjevačica Viktoria Surmova i Heri Joensen, vokal folk metal benda Tyr s Farskih Otoka. Bend je nastao 2018., a zvuk mu se može opisati kao kombinacija symphonic i progressive metala. Album prvijenac izdao im je Metal Blade Records, a stvari s njega moći će se poslušati u Močvari.

Holy Mother je američki hard’n’heavy bend s Long Islanda osnovan 1994 godine. Do sada su izdali šest studijskih albuma, a u siječnju 2021. svjetlo dana ugledao je “Face This Burn”, koji će promovirati u Močvari.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KONCERT