Turizam

turizam: Na Makarskoj rivijeri za praznik oko 7000 gostiju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hoteli na Makarskom primorju vrlo dobro su popunjeni za prvosvibanjski praznik, u 18 otvorenih odmarat će se 5,5 tisuća gostiju, uglavnom stranih, a prvi gosti stigli su i u kuće za odmor te u privatni smještaj u kojemu boravi oko 1500 gostiju.

U dva Bluesunova hotela u Brelima boravi 600 gostiju, a u tri hotela u Baškoj Vodi njih 520.

U sedam makarskih hotelskih kuća boravi 1300 gostiju. 

U tučepskim Bluesun hotelima Alga i Neptun odmara se 1300 turista, doznaje se iz Marketing službe te hotelske kuće, dok u Tui Blue Jadran boravi oko 160 gostiju.

U dvije hotelske kuće i jednom autokampu u Podgori boravi 1200 gostiju, informacija je tamošnjeg Turističkog ureda, a dva hotela u Gradcu posluju s oko 440 gostiju.

Nakon svibanjskog praznika svi hoteli ostaju otvoreni i nastavljaju poslovati s oko tri tisuće turista.

 Početkom svibnja prvi gosti stižu i u Živogošče te u još jedan hotel u Baškoj Vodi, dok će u Makarskoj novouređeni hotel Dalmacija, te novi Aminess Khalani Beach hotel, prve ovoljetne goste primiti polovicom svibnja.

Hotelijeri su zadovoljni vrlo dobrom popunjenošću svojih kapaciteta za prvosvibanjski blagdan, a ne kriju ni zadovoljstvo stanjem bookinga na ključnim turističkim tržištima.

Prema informacijama iz turističkih ureda s Makarske rivijere, prvi gosti stigli su i u kuće za odmor te privatni smještaj u kojemu boravi oko 1500 gostiju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makarka, turizam