Hrvatska

Završio očevid: DORH se oglasio o sukobu Torcide i policije

Piše: PolitikaPlus

Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je, u suradnji s policijskim službenicima, proveo očevid na autocesti A1, kod odmorišta Desinec, u povodu napada navijača HNK Hajduk na djelatnike MUP-a.

Tijekom navedenog sukoba policijski službenici uporabili su vatreno oružje te su ranjena dvojica navijača koji su zadobili prostrijelne rane.

Dežurni zamjenik izdao je potrebne naloge te se poduzimaju i druge mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica.
Podsjetimo, masovna tučnjava navijača i policije dogodila se sinoć kod odmorišta Desinec na autocesti Zagreb - Split. Ozlijeđeno je više osoba, uključujući i desetak policajaca. Prema policijskom izvješću, nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru, praćena kolona autobusa, kombija i automobila s oko 1600 navijača samoinicijativno se zaustavila na autocesti i blokirala promet prema Karlovcu. Nekoliko stotina huligana napalo je policajce, zbog čega su oni morali upotrijebiti i vatreno oružje.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije iz vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-ak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni izvan su životne opasnosti, izvijestila je PU zagrebačka.

O detaljima vezano za sukob s navijačima na autocesti policija će detaljnije izvijestiti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

navijači, torcida, dorh