Sport

NERDI: HNK Hajduk osudio nasilje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitski nogometni klub HNK Hajduk u svom je priopćenju poslanom u nedjelju medijima osudio svako nasilje.

Nakon nemilih sinoćnjih događanja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve dionike hrvatskog nogometa na razum, dostojanstvo i mir. Žao nam je što smo jučer ostali uskraćeni za energiju i potporu koju nam naši navijači pružaju tijekom cijele sezone, ali razumijemo da je to kulminacija svih diskriminirajućih odluka koje već godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama", navodi se u priopćenju.

Iz Hajduka su naglasili kako se "moraju detektirati stvarni problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posljedica, a umalo i do tragičnog ishoda."

"Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno rješenje ovog problema," poručuju s Poljuda.

"Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mjesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog nogometnog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati. Od ovog trenutka u potpunosti se fokusiramo na pripremu finala, a od svih dionika nemilih događaja, kao i cjelokupna hrvatska javnost, očekujemo odgovore", navodi se na kraju priopćenja.

Podsjetimo, sinoć je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca. Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije.

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske crpke.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAJDUK