Sport

Dambrauskas: Ova noć pripada Dalmaciji i Splitu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovo je vjerojatno najemotivniji i najradosniji dan u mom životu," kazao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas nakon 3-1 pobjede protiv Rijeke u finalu hrvatskog nogometnog Kupa.

"Ovo neću nikad zaboraviti, vidjeli ste što ovo znači ljudima," rekao je Dambrauskas za HNTV.

"Nije lako osvojiti trofej, ovo je zasluga svih u klubu. Borili smo se i vjerovali. Igrači su junaci, pogledajte sreću ljudi, sretan sam zbog njih," dodao je.

Dambrauskas je dodao kako je ovaj trofej nagrada za naporan rad.

"Ovaj trofej je nagrada za naš naporan rad i zalaganje. Ova noć pripada Dalmaciji i Splitu,," kazao je Dambrauskas prije nego što su ga navijač podigli u zrak.

Nije imao mira niti na novinarskoj konferenciji. Ovoga puta završio je u zagrljaju svojih igrača koji su upali na presicu i zalili ga pivom.

"U ovih sedam mjeseci smo napredovali u svim segmentima. Osvojili smo Kup i osvojili drugo mjesto. Protiv Rijeke smo bili strpljivi i dobri, takav Hajduk želim gledati. No, moramo biti još bolji, moramo napredovati," dodao je.

Litavac je posebnio bio oduševljen atmosferom na stadionu.

"Kada sam dolazio, napravio sam domaću zadaću. Znao sam gdje dolazim. No, jedno je vidjeti na tv, a drugo je to doživjeti uživio. Ovo sigurno neću zaboraviti," kazao je.

Osvajanje Kupa, prvog trofeja nakon devet godina izazvalo je "ludilo u Splitu".

"Ja neću skakati u more, međutim sudjelovat ću u ovoj proslavi. Rekli su mi da će riva gorjeti ako osvojimo naslov, možda nismo osvojili prvenstvo, ali jesmo kup," kazao je.

Novinare je zanimalo gdje je otkrio "čudo Melnjaka" koji je zabio dva gola u polufinalu, a potom i u finalu.

"Nije on čudo, nego jako dobar igrač. Odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu u životu. Vjerojatno je imao više udaraca nego naš suparnik ukupno. Bio je sjajan."

Njegov kolega na suparničkoj strani Goran Tomić nije skrivao razočaranje nakon poraza.

"Odlično smo otvorili utakmicu, a potom smo primili dva gola iz prekida koje nismo smjeli primiti i još je Smolčić dobio crveni karton. S igračem manje nismo imali izgleda i Hajduk je zasluženo pobijedio."

"Željeli smo osvojiti trofej, velika je stvar što smo došli do finala. Ali na kraju se pamte pobjednici," dodao je.

Osvrnuo se i na Smolčićevo isključenje kod rezultata 2-1 za Hajduk.

"Mislim da je taj detalj prelomio utakmicu."


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Valdas Dambrauskas, hajuk