Zagreb

MORH: Dan Hrvatske vojske - program na RSC Jarun

Piše: PolitikaPlus/Hina

U povod obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnice ustrojavanja HV-a, u petak, 27. svibnja i ponedjeljak 30. svibnja, na Jarunu će se provoditi aktivnosti HV-a tijekom kojih se može očekivati pojačana buka, priopćeno je iz MORH-a.

U ponedjeljak 30. svibnja na RSC “Jarun” od 10 do 21 sati održat će se Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika HV-a, koje će uključivati prelete zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba, detonacije i druge aktivnosti.

Generalna proba aktivnosti provodi se danas. 

Tijekom tih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, navode iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Također, Ministarstvo obrane RH poziva vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom petka, 27. svibnja i ponedjeljka, 30. svibnja,  sukladno zakonskoj regulativi ne koriste dronove na području Grada Zagreba, zbog planiranih aktivnosti u sklopu  obilježavanja 31. obljetnice Hrvatske vojske.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MORH