Tvrtke

DAN HAMBURGERA: Hrvati u prošloj godini putem Glova naručili više od 1,7 milijuna burgera

Piše: PolitikaPlus

 

·        Povodom Međunarodnog dana hamburgera, 28. svibnja, Glovo otkriva trendove potrošnje ovog popularnog jela na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika u aplikaciji.

·        Zagreb je hrvatski grad koji najviše voli burgere s više od 850.000 naručenih burgera u prošloj godini.

·        Najpopularniji burgeri u Hrvatskoj su cheeseburger, klasični burger i chicken burger.

·        Glovo je pripremio posebnu ponudu za sve vjerne kupce: od 27. do 29. svibnja očekuje vas i do 30% popusta na odabrane burgere kod odabranih partnera.

- Glovo, aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i maloprodajnim trgovinama, povodom Međunarodnog dana hamburgera, 28. svibnja, predstavio je trendove potrošnje burgera u posljednjih 12 mjeseci na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika.

Od petog mjeseca 2021., do svibnja ove godine, Hrvati su putem Glova naručili više od 1,7 milijuna burgera. S ovim brojem naručenih burgera u godinu dana, Hrvatska je među 10 zemalja, u kojima Glovo posluje, koje najviše vole burgere.

S čak 850 tisuća naručenih burgera u godinu dana, Zagreb je grad u kojem se naručivalo najviše burgera. No, pogledamo li količinu narudžbi burgera u odnosu na ukupne proizvode kupljene putem aplikacije u zadnjih 12 mjeseci, Sisak je grad koji najviše voli burgere u Hrvatskoj. Od svih narudžbi čak 34% sadržavalo je burgere! Nakon Siska, slijede Velika Gorica, Varaždin, Rijeka i Karlovac kao najveći gradovi u zemlji koji vole burgere.

Što se tiče vrste burgera, Hrvati najviše preferiraju cheeseburger, klasični burger i chicken burger.

Najveća potražnja za ovim popularnim jelom zabilježena je petkom i subotom, dok je termin od 20 do 21 sat trenutak u kojem Hrvati najviše žude za ukusnim burgerom iz žute aplikacije. U posljednjih 12 mjeseci, dan s najviše isporučenih burgera bio je 12. studenog 2021., a zlatna minuta bila je u 22:19 s 33 isporučena burgera.

A da u Hrvatskoj obožavaju burgere, pokazuje i najskuplja narudžba nekoliko dana prije Božića prošle godine, točnije 20. prosinca, kada je u Zagrebu naručeno 30 hamburgera za oko 1600 kuna.

Povodom Međunarodnog dana hamburgera, Glovo je pripremio posebnu ponudu za sve vjerne korisnike: od 27. do 29. svibnja očekuje vas i do 30% popusta na odabrane burgere kod odabranih partnera.

 

O Glovu

Glovo je inovativna aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda i jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu. Osnovan u Barceloni  2015. godine, posluje u Južnoj Europi, Istočnoj Europi, Bliskom istoku i Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a ima i kategoriju „bilo što“ koja korisnicima omogućava da naruče što god žele u svom gradu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOSTAVA, GLOVO, DAN HAMBURGERA, HRANA