Sport

Kasper Hjulmand: Hrvatska ima sjajnu veznu liniju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon dva uvodna kola Lige nacija danski izbornik Kasper Hjulmand može biti zadovoljan nakon što se njegova momćad s dva gostovanja vratila sa šest bodova.

Danci su u prvom susretu u Parizu pobijedili Francusku sa 2-1, a potom su u Beču identičnim rezultatom porazili i Austriju. Sada ih u petak u Kopenhagenu očekuju svjetski doprvaci Hrvati.

"Vratili smo se zadovoljni sa šest bodova. Zaista nam puno znači podrška navijača, nadamo se još jednoj čarobnoj večeri u Parku," kazao je 50-godišnji stručnjak..

Uoči utakmice s "vatrenima", danski izbornik je ostao bez ozlijeđenih napadača Kasper Dolberg i veznjak Christiana Norgaarda koji su napustili kamp.

"Morat ćemo rotirati momčad," naglasio, ali nije želio otkriti na kojim pozicijama.

Danski izbornik je biranim riječima govorio o hrvatskoj veznoj liniji, te Luki Modriću. 

"Definitivno jedan od najboljih veznih redova, duboko sam impresioniran, i tako je već mnogo godina, ali i mi imamo sjajnu veznu liniju. Već dugi niz godina obožavam Modrića. On je nevjerojatan," kazao je Hjulmand.

U redove danske vrste vratio se Andreas Christensen koji je prošlog vikenda prvi put posta otac.

"Bilo je nevjerojatno posljednjih dana, trudio sam se što više spavati. U početku ne mogu puno učiniti, ali trudim se biti tu," kazao je branič koji na kraju mjeseca napušta Chelsea nakon što mu završava ugovor. No, nije želio previše govoriti gdje će nastaviti karijeru.

"Nije to bio kraj kojem sam se nadao, ali nadam se da ću uskoro moći nešto objaviti."


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Kasper Hjulmand, danska, hrvatska