Scena

GLAZBENA SCENA: Dalmatino slavi 52 tjedna na HR Top 40!

Piše: PolitikaPlus

Dalmatino s pjesmo ''Refužo'' (Dancing Bear) ušli u prestižni klub hit singlova koji su ostvarili broj od 52 tjedna boravka na nacionalnoj listi HR Top 40 • Godinu brojnih priznanja, rasprodanih koncerata i oborenih rekorda proslavit će spektakularnim koncertom u Areni Zagreb

 

Splitski glazbeni fenomen, grupa Dalmatino proslavila je svoj 52. tjedan u Top 40 najslušanijih domaćih singlova u Hrvatskoj. Pjesma ''Refužo'' (Dancing Bear) ušla je u prestižni klub hit singlova. Od svog debija 28. lipnja 2021. ostvarila je kontinuirani boravak među četrdeset najslušanijih hitova hrvatskog etera u posljednjih dvanaest mjeseci!

 

Nakon godinu dana uspjeha u radijskom eteru, njihov itekako aktualan hit, pjesma ''Refužo'' objavljena za Dancing Bear, iza sebe ima egzaktne podatke uspjeha – od 4 miljuna pregleda na YT platformi do titule Najstreamanijeg singla 2021. u Hrvatskoj, čime je Dalmatino prestigao velike svjetske zvijezde, poput Eda Sheerana, Due Lipe i Ava Max! Pjesmu Dalmatina prepoznala je i njihova vjerna i brojna publika te je pjesma prošle godine zasluženo ponijela titulu ''Hit kolovoza'' nagrade Cesarica te se našla u velikom finalu među Top10 pjesama Dana nabolje domaće glazbe Narodnog.
 
''Čim smo snimili ''Refužo'' znali smo da se radi o jednoj lijepoj pjesmi, jednom pravom pravcatom hitu, no nismo mogli ni pretpostaviti da će punih 52 tjedna biti u Top 40 nacionalne liste najslušanijih domaćih hitova u radijskom eteru. Jako smo sretni i ponosni na ovaj uspjeh pjesme ''Refužo''. Hvala svima koji sušaju '' Refužo'' na radiju, hvala svima koju su ovu pjesmu više od 4 milijuna puta poslušali na YouTube platformi, svima koji su ju slušali na streaming servisima i lansirali ju do titule Najstreamanijeg singla 2021. godine, a ponajviše onima koji ju s nama pjevaju u glas na rasprodanim koncertima. Proslavit ćemo ovo zajedno u Areni Zagreb 21. prosinca!'', poručuju Dalmatino.
 
Dalmatino uz diskografske postavlja i druge mjerljive rekorde poput rasprodanih koncerata. Nakon fenomenalnog uspjeha s tri rasprodane večeri u Lisinskom, te prepunih Gripa u Splitu, Dalmatino ispred sebe ima buran raspored nastupa tijekom ljeta kojima će doslovno obići Lijepu našu od Osijeka do Dubrovnika, a godinu će završiti spektakularnim nastupom u Areni Zagreb 21. prosinca, koncertom za koji se ulaznice prodaju munjevitom brzinom bez ikakve reklame. O tome svjedoči i Top 10 ljestvice prodaje Eventima gdje se Dalmatino smjestio među tri najprodavanija posljednjih tjedna uz velika hrvatska imena poput Parnog valjka, posljednje turneje 2CELLOS, Severine, ali i stranih velikana poput Whitesnake i Kiss.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DALMATINO