Zagreb

GLAS: Od zagrebačke Čistoće tražimo rješenja, a ne izgovore

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz GLASA su u petak poručio Zagrebačkom holdingu i Čistoći "nek' se prime posla" jer, ističu, voditelj gradske Čistoće ime sve poluge u svojim rukama i stoga od njega očekuju plan za rješavanje problema otpada u Zagrebu, a ne izgovore.

Iz GLAS-a kažu da se novi voditelj zagrebačke Čistoće Davor Vić ne bi trebao baviti PR-ovskim intervjuima u kojima nabraja što sve prethodna uprava nije učinila u zadnjih 5, 10 ili 15 godina. Umjesto toga, od njega očekuju rješenja za problem odvoza otpada u glavnom gradu, dodaju.

„Nema vozila i radnika? Čuli smo to barem dvadeset puta, a ono što nas sad zanima je kako voditelj podružnice Čistoće planira nabaviti dovoljan broj vozila i organizirati rad tako da se otpad u Zagrebu skuplja redovito“, napominje GLAS u priopćenju.

Ističu da Zagrebački holding i Čistoća čine ogroman sustav sa svim resursima na raspolaganju, i stoga osobe na čelu tih sustava 'nemaju pravo govoriti da su nemoćni i čekati da se problemi riješe sami od sebe'.

"Dok se Zagreb guši u smeću, građane zanima što će Čistoća raditi danas, za mjesec dana i do kraja mandata te zadane rokove i rezultate", priopćili su iz Glada.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

otpad, čistoća