Hrvatska

HPS: Zbog nemara Ivice Puljka došlo je do potpune nefunkcionalnosti bazena na Zvončacu!

Hrvatski plivački savez smatra nedopustivim da projekt za koji je Republika Hrvatska izdvojila značajna sredstva danas nije u funkciji zbog pogrešnih odluka.

Piše: PolitikaPlus

“Grad Split oduvijek je bio ponosni grad sporta koji je iznjedrio brojne sportske zvijezde. Kako bi to mogao činiti i dalje nužno je osigurati im uvjete za trening i razvoj, što u slučaju plivača, na našu veliku žalost, nije slučaj. Primjer je upravo bazen na splitskom Zvončacu kojemu je Grad Split vlasnik.

Naime, unatoč stvorenim preduvjetima, tijekom razdoblja u kojem je Grad Split vodio g. Ivica Puljak, on je propustio osigurati funkcionalnost projekta natkrivanja i obnove infrastrukture bazena na Zvončacu, čime je direktno onemogućio kvalitetno treniranje čak četiri splitska plivačka kluba i cijelog niza hrvatskih plivača te je otvoreno i direktno nanio štetu mladim sportskim nadama, budućim perjanicama hrvatskoga vodenoga sporta. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 9,8 milijuna kuna (s PDV-om), kojemu je Vlada RH, na čelu s premijerom Plenkovićem, dala izniman doprinos te Gradu Splitu uplatila 7,5 milijuna kuna proračunskih sredstava  kako bi mladi, talentirani sportaši i sportašice mogli trenirati 365 dana u godini, neovisno o vremenskim uvjetima. Svjesni važnosti ovoga objekta, na nečinjenje g. Puljka reagiralo je i Ministarstvo turizma i sporta RH te direktnim dopisima tražilo očitovanje zašto bazen nije natkriven. Unatoč svemu tome, g. Puljak se na dopise oglušio te je zbog njegova nemara došlo do potpune nefunkcionalnosti ovog važnog projekta.

Dakle, Vlada RH je, temeljem ugovora s Gradom, uložila značajna sredstva u projekt kako bi se poboljšali uvjeti za plivački sport u Splitu. Problem je što Grad nije osigurao korištenje bazena tijekom zimskih mjeseci iz nepoznatih razloga te samim time brojni sportaši nisu imali adekvatne uvjete za ostvarenje vrhunskih rezultata.

Hrvatski plivački savez smatra nedopustivim da projekt za koji je Republika Hrvatska izdvojila značajna sredstva danas nije u funkciji zbog pogrešnih odluka. Stoga u ime Hrvatskog plivačkog saveza i svih plivača molimo očitovanje na spornu situaciju vezanu uz bazene Zvončac i odgovore na pitanja - zašto ovaj projekt još uvijek nije u funkciji i zašto se njegovim zanemarivanjem sabotiraju mladi splitski talenti?

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HPS, SPLIT, VLADA RH, BAZENI, IVICA PULJAK