Hrvatska

Đogaš: Ivica Puljak nekog etiketira, a zatim traži suradnju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nestranački kandidat HDZ -a za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš u petak je zamjerio kandidatu stranke Centar Ivici Puljku da se služi etiketiranjima i uvredama , a pozvao ga je da objasni svoje postupke u kojima nekoga etiketira, a zatim od istih traži suradnju.

Đogaš je na konferenciji za novinare rekao da je potpuno različit čovjek od Puljka te ga je pozvao da  objasni svoje postupke u kojima nekog etiketira,  a zatim traži suradnju. "Ne možete vlast nazivati ne znam kakvim imenima i onda kazati da je suradnja dobra - s kim- s premijerom kojeg vrijeđate stalno, sa županijom koju vrijeđate, ne mogu stvari tako funkcionirati," rekao je Đogaš tumačeći  izjave i postupke  Ivice Puljka.

Đogaš je osvrćući se na ankete koje daju prednost Puljku u izborima za gradonačelnika, rekao kako se ta predanost topi, a da raste privrženost njemu i njegovim suradnicima uoči nedjeljnih izbora. 

"Vidjet ćete, bit će iznenađenja na ovim izborim, čak i u prvom krugu," poručio je  Đogaš komentirajući predizborne  ankete.

 Za Puljka i njegove suradnike je rekao da svojim ponašanjem pokazuju kako nemaju kompetencije za upravljanje gradom.

Đogaš je izvijestio da je danas s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Franković razgovarao o iskustvima u  upravljanju gradom, posebice u turizmu.  Franković je okupljenim novinarima rekao da se u Dubrovniku od 2017. godine primjenjuje  strategija održivog turizma tako da građani ne napuštaju gradsku jezgru.

"Instant turizam uništava povijesne jezgre jer ljudi odlaze iz njih i takvi dijelovi grada se pretvaraju u 'muzeje'  i to je potrebno izbjeći," upozorio je Franković. Objašnjavajući strategiju održivog turizma rekao je kako u takvom turizmu u središtu građanin, jer kad je građanin zadovoljan i ne mora napuštati jezgre onda su i turisti zadovoljni. 

 Franković će izrazio spremnost da se iskustvom u upravljanju koje je stekao Dubrovnik pomogne  Splitu kojem, kao je rekao nedostaje plan upravljanja  turizmom.
"Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju Splitu sa svim našim i znanjima koja smo stekli u održivom turizmu," poručio je   Franković.
Rekao je i da su dvije pandemijske godine bile teške za Dubrovnik koji je u tom razdoblju Dubrovnik izgubio 465 milijuna kuna.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran đogaš