Hrvatska

SPLIT: Splitska policija darovala 152 doze krvi

Piše: PolitikaPlus/Hina

Čak 152 doze krvi prikupili su dobrovoljni darivatelji krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske u akciji koja je trajala dva dana i u kojoj se odazvalo 163 djelatnika policije.

​Kako se doznaje u policiji, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirao je prošlog tjedna drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi na koju se odazvalo 163 djelatnika​, a akcija je trajala​ 23. i 24. lipnja​, te su ​prikupljene 152 doze krvi. ​Tijekom akcije su zabilježili i dolazak četvorice kolega koji su po prvi put darovali krv.
 
​"​Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske osnovan je 19. prosinca 1997. godine kao jedini takav u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Klub danas broji 620 aktivnih članova što je i rezultiralo dosadašnjim uspješnim akcijama darivanja krvi, te je jedan od najaktivnijih klubova dobrovoljnih darivatelja krvi na području Splitsko-dalmatinske županije. Cilj kluba je osigurati dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna. Klub tijekom godine organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a svaka traje po dva dana​", ističu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.​


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SPLIT, DARIVANJE KRVI