Hrvatska

MINISTAR BANOŽIĆ O PROBIJANJU ZVUČNOG ZIDA: Došlo je do evidentnog propusta u radu HRZ-a, a time i Glavnog stožera Oružanih snaga

Piše: PolitikaPlus/Hina
Ministar obrane Mario Banožić izjavio je kako mu je žao što je današnji probni let zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) uznemirio građane Zagreba, istaknuvši da je od Glavnog stožera OS RH i zapovjednika HRZ-a zatražio informaciju zašto o letu javnost nije bila obaviještena.

"Žao mi je što je današnji probni let zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) uznemirio građane Grada Zagreba", naveo je ministar Banožić, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Ocjenjuje kako je "došlo do evidentnog propusta u radu HRZ-a, a time i Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OS) koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unaprijed obavijestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida".

"Od Glavnog stožera OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i zapovjednika HRZ-a brigadnog generala Michaela Križanca zatražio sam hitno izvješće o tome zašto se propust dogodio i tko je za njega odgovoran“, naveo je MORH ministrovu izjavu.

Ministarstvo obrane RH poslalo je priopćenje u subotu malo iza 13 sati, kako je zbog letačkih aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila moguće probijanje zvučnog zida u vremenu od 12 do 14 sati na području više županija.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

probijanje zvučnog zida, mario banožić