Hrvatska

MARIĆ ZASUZIO: Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim drugim vodama, nemam dogovoren angažman

Piše: PolitikaPlus

Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim drugim vodama, rekao je danas Zdravko Marić u izjavi za novinare nakon što je preksinoć objavljeno da daje ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra financija. Tada je otkriveno da Marić odlazi na vlastitu inicijativu, ali ne i konkretni razlozi odlaska. Marić je danas rekao da u ovom trenutku nema dogovoren, ugovoren ili obećan angažman s nekom državnom, europskom, međunarodnom institucijom, kao ni s bilo kojom privatnom kompanijom.

Marić je rekao da se takve odluke ne donose preko noći, već duboko i detaljno promišljajući. Rekao je da je prije šest i pol godina, kada je postao ministar financija, preuzeo drugu najvažniju funkciju u životu, odmah nakon uloge oca.

Kao i svim poslovima koje sam dotad radio, jako sam, odmah na samom početku prionuo poslu i časno i savjesno i odgovorno sve ovo vrijeme nastojao obavljati svoju dužnost, rekao je Marić.

Među izazovima s kojima se suočio istaknuo je donošenje prvog proračuna, Agrokor, Uljanik, pandemiju, potres, energetsku krizu, inflatorna kretanja...

- Dobrim dijelom moja poruka građanima u ovom trenutku je da, unatoč svim izazovima kojima smo izloženi, Republika Hrvatska na gospodarskom i financijskom planu, ja ću se usuditi reći čak - stoji bolje nego ikad, dodao je Marić.

Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim drugim vodama, rekao je.

Marko Primorac u potpunosti odgovara profilu ministru financija, rekao je Marić, dodavši da može pune duše reći da predaje palicu nekome tko će to jako dobro raditi. Sviđa mu se i Primorčev odnos prema suradnicima.

“Osobne kvalitete svakog od nas kao ministara su važne, međutim, i prije nas i poslije nas su institucije i to je ono što je najvažnije. Snagu države ne čine samo i isključivo čelni ljudi, nego upravo institucije”, rekao je Marić.

Zahvalio je i HDZ-u, stranci u kojoj nikad nije postao formalni član. “Ali da me HDZ nije predložio, nikad ne bih ni bio ministar. Zahvaljujem se i građanima koji su mi ukazali povjerenje, što formalnim glasanjem u petoj izbornoj jedinici, ali i svim građanima na podršci. Građani su u cijeloj ovoj priči jedini i najvažniji”, rekao je Marić, zahvalivši i koalicijskim partnerima. "Ovo je moja vlada, bit će i ostat će i želim ih sve najbolje", zaključio je, a posebno emotivan i na rubu suza bio je prilikom zahvale kolegama u Ministarstvu financija.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdravko marić