Zagreb

ZAGREB: Tomašević položio vijence na Mirogoju, sutra putuje u Knin

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je u četvrtak u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti vijence na Mirogoju, a sutra će prisustvovati središnjoj svečanosti u Kninu, dok će udruge veterana položiti vijence na Medvedgradu.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno Tomaševićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomen obilježja "Glas hrvatske žrtve" - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja te na Krematoriju - Kenotaf, gdje se nalazi Spomen obilježje neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata.

Sutra će Tomašević predvoditi zagrebačko izaslanstvo na središnjoj svečanost obilježavanja Dana pobjedei VRO "Oluja" u Kninu.

Također, u petak u 11 sati održat će se svečano misno slavlje Mariji Bistrici, u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, koje će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. Istog će se dana u 19 sati održati još jedna misa u crkvi Mati Slobode na Jarunu, namijenjena onima koji neće moći doći u Mariju Bistricu.

Prije misnog slavalja, u 8 će sati Klub veterana Hrvatske vojske položiti lampaše u gradskoj četvrti Trnje, ispred Spomen obilježja poginulim Trnjanima. Sat vremena poslije, pred Oltarom hrvatske Domovine na Medvedgradu, vijence će položiti izaslanstva Udruga Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog oslobodilačkog rata grada Zagreba

S obzirom da je sutra neradni dan, u primjeni će biti nedjeljni vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu te na uspinjači i žičari Sljeme. U skladu s tom izmjenom, neće prometovati tramvajske linije 1, 3 i 8, dok će
noćne linije 31, 32, 33 i 34 prometovati prema subotnjem rasporedu u noći s četvrtka na petak (4./5. kolovoza).


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav tomašević