Zagreb

MLADI: Završena opća specijalizacija animatora za Zagrebačku nadbiskupiju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon pet vikend-susreta "Temeljne formacije" u Franjevačkom samostanu u Jastrebarskom završena je opća specijalizacija animatora za Zagrebačku nadbiskupiju, priopćio je u srijedu Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Mladi animatori su, kako se navodi, na specijalizaciji učili o važnosti organizacije i komunikacije, kreativno se izražavali izrađujući razne rukotvorine te uvježbavali nove plesove i banseve. 

Animatori instruktori pripremili su predavanja o radu po dobi te kako raditi s prvopričesnicima i krizmanicima, napominje Ured i dodajee kako je naglašena važnost preventivnog sustava u odgoju mladih pa su prikazani načini kako djeci i mladima približiti biblijske tekstove u radionicama i igrama.

Animatori su se, ističe, upoznali i s načinom izradbe kateheze, pripremom oratorija te pisanjem vijesti i korištenjem društvenih mrežama u svrhu informiranja i promocije svojih župa.  Ured napominje kako su instruktori mladima približili liturgiju govoreći o ulozi ministranata, čitača i zbora te o načinu rada sa spomenutim zajednicama. 

Na specijalizaciji je sudjelovalo 28 mladih iz 16 različitih župa, a program je vodilo 12 animatora instruktora, uz pomoć i potporu nadbiskupijskog povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladi, samostan, vjera