A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/film_10.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Požega: Festival jednominutnih filmova | Politika+
Kultura

FILMSKI FESTIVAL: Požega: Festival jednominutnih filmova

POŽEGA - Za sudjelovanje na festivalu prijavio se 301 film iz četrdeset zemalja.

Piše: Hina

Devetnaesti Festival jednominutnih filmova, u okviru čijeg će se natjecateljskog programa prikazati 60 filmova iz Hrvatske i svijeta, održat će se od 26. do 28. svibnja u Požegi, najavljeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkom kinu "Tuškanac".

Forma filmske minute zaživjela je među filmskim autorima u Hrvatskoj, a posljednjih nekoliko godina odaziv međunarodnih autora je sve veći što pokazuje da je to i sve popularnija autorska forma, rekao je Željko Balog, direktor festivala i voditelj udruge GFR Film-Video Požega.

Za sudjelovanje na festivalu prijavio se 301 film iz četrdeset zemalja, a tradicionalno ih je najviše bilo iz Hrvatske, njih šezdeset, potom iz Slovačke (40 filmova), te Mađarske, Njemačke i Velike Britanije. Ove godine prvi put sudjeluje Šri Lanka, s tri filma u službenom programu Festivala.

O Grand Prixu odlučivat će peteročlani žiri u kojemu su prošlogodišnji dobitnik glavne festivalske nagrade Diego Zucci iz Italije, potom Alen Drljević iz Bosne i Hercegovine te Martina Validžić, Zvonimir Rumboldt i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske.

Od prošle godine u sklopu Festivala održava se regionalni Festival vina i delicija, s ciljem promocije Požege i požeške kotline kao vinarskog kraja kao i hrvatskog turizma.

Stoga će Festival otvoriti radionica o vinima i srodnim prehrambenim proizvodima, u suradnji s Veleučilištom u Požegi, u sklopu koje će se održati degustacije vina i razgovori s poznatim vinarima požeškoga kraja.