A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/GARAZA.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ništa od novih garaža! | Politika+
Zagreb

ODLUKA: Ništa od novih garaža!

Milan Bandić odabrao je najefikasniji način obračuna s dojučerašnjim prijateljima iz Zagrebačkog holdinga – “sjeo” im je na račun.

Gradska megatvrtka, koja je prošlu godinu završila sa 500 milijuna kuna minusa, ostat će kratka za još desetak milijuna koji su trebali stići iz podružnice Zagrebparking.

Naime, odluka o pojeftinjenju parkiranja u prvoj zoni sa 12 na 10 kuna za sat razveselila je građane, ali prisjela Robertu Mišeti, direktoru ZG parkinga. Smatra da će se ta odluka odraziti i na standard građana, jer zbog nje – nema gradnje novih garaža!

– Ideja viših cijena prije je značila ujedno veća ulaganja, prije svega u garaže, što je sada znatno smanjeno i bit će teško sagraditi nove – ustvrdio je Mišeta.

Podsjeća da se u zlatno doba Zagrebparkinga gradilo čak dvije garaže odjednom – one na Tuškancu i Langovu trgu. – Gubitak od 10 mil. kuna mora se sagledati u punoj slici. Mi smo u ovoj godini krenuli s manjim planom. Imamo garažu manje (ona u Ilici vraćena je vlasniku i više nije u sklopu Zagrebparkinga, op.a.), izgubili smo posao odvoza olupina, to sada radi tvrtka Cezar, a gradonačelnik je pojeftinjenjem karata u siječnju prihode smanjio za još četiri milijuna kuna – nabrojio je Mišeta, koji je u šest mjeseci ostao bez 15 milijuna kuna.

Dodatni trošak nastat će i jer se mora promijeniti oko 500 prometnih znakova za oko 200.000 kuna, te će se svi automati morati reprogramirati, što će podružnicu stajati još oko 50 tisuća kuna.

– Zagrebparking to ne može smatrati gubitkom, oni samo trebaju pokriti troškove poslovanja, a to mogu i novim cijenama, gubitaka oni nemaju. Moraju shvatiti da nisu profitabilna institucija – kazao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju i promet.

Smatra da najave Roberta Mišete da će biti teško krenuti u izgradnju novih garaža zbog manjka novca građane ne moraju zabrinjavati.

– Garaže su se gradile s njima i bez njih. Isto tako, sve je više privatnih interesenata za gradnju garaža – nastavio je Jelavić. Tako je Holdingu dao jasno do znanja da Grad u budućnosti sve manje računa na Zagrebparking kao partnera u rješavanju prometnih problema. Najavljuje i nova pojeftinjenja za druge zone o čemu će, kaže, gradonačelnik odlučiti - uskoro.