A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/aljoša.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bancroft kupio City Ex | Politika+
Burze

CITY EX : Bancroft kupio City Ex

City Ex Zapošljava preko 1000 ljudi, a godišnje isporuči više od milijun paketa i 60 milijuna dokumenata.

FOTO: aljoša,sity ex
Piše: Hina

Vlasnici City Ex-a, predvođeni većinskim vlasnikom Digitel komunikacijama, uspješno su prodali svoje udjele private equity fondu Bancroft, priopćili su danas iz City Ex-a.

„Ulaganje u City Ex bilo je za Digitel komunikacije uspješan poslovni potez kojim smo iznimno zadovoljni. Kao suvlasnici smo zajedno s dugim vlasnicima pridonijeli razvoju tvrtke koja spremna i s potencijalom daljnjeg rasta dočekuje proces liberalizacije poštanskog tržišta u Hrvatskoj. Uistinu smo ponosni na rezultate i sve što smo ostvarili u City Ex-u zajedno s upravom i svim zaposlenicima. Kvalitetu tvrtke i njezina poslovanja najbolje potvrđuje uspješno zaključenje posla o prodaji. Drago nam je da smo zahvaljujući City Ex-u u Hrvatsku doveli ugledne ulagače koje okuplja Bancroft", izjavio je predsjednik Uprave Digitel komunikacija Aljoša Roksandić.

„Sa zadovoljstvom objavljujemo kako smo sklopili sporazum o kupnji vrlo uspješne tvrtke s iznimno sposobnim upravljačkim timom. Iako je spomenuti posao prvi takav iskorak Bancrofta u Hrvatsku te u konkretni sektor, vjerujemo u potencijal i hrvatskog tržišta i City Ex-a", istaknuo je partner u Bancroftu Valeri Petrov.

Tvrtku Bancroft su pri sklapanju ovoga posla savjetovali pravni timovi tvrtki Wolf & Theiss i Hamelink, te konzultanti tvrtke PriceWaterhouseCooper. Savjetnik Digitel komunikacija bila je austrijska tvrtka Raiffeisen Investment, jedna od vodećih konzultantskih tvrtki kada je riječ o spajanjima i akvizicijama u srednjoj i istočnoj Europi, te odvjetnički ured Savoric & Partners. Tvrtka Raiffeisen Investment pomogla je pri strukturiranju same transakcije te pružila podršku pregovorima. Erste banka osigurala je zajam za kupnju City Ex-a, a u procesu se savjetovala s pravnim timom tvrtke Cameron McKenna.