A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ina-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ina: Struktura upravljanja u skladu s propisima | Politika+
Burze

ODGOVOR: Ina: Struktura upravljanja u skladu s propisima

INA angažirala odvjetničko društvo za izradu 'neovisnog pravnog mišljenja'.

Piše: Hina

Hrvatska naftna kompanija Ina izvijestila je  da je neovisno pravno mišljenje potvrdilo da je Uprava - imenovanjem izvršnih direktora i ovlaštenjem da oni vode poslovanje društva - postupila u skladu s hrvatskim pravnim propisima i u okviru svojih ovlasti.

U priopćenju se navodi da je "temeljem nedavnih medijskih nagađanja o zakonitosti strukture korporativnog upravljanja u društvu Ina, a postupajući sukladno obavezama Zakona o tržištu kapitala o točnom i bez odgode informiranju investitorske javnosti, Ina zatražila neovisno pravno mišljenje o usklađenosti strukture korporativnog upravljanja u društvu Ina d.d. s hrvatskim pravnim propisima te može li Uprava prenijeti na odbor izvršnih direktora upravljanje svakodnevnim poslovanjem".


Ina je, dodaje se u priopćenju, angažirala istaknuto i ugledno odvjetničko društvo "Madirazza i Partneri" za izradu takvog pravnog mišljenja.


"Navedeno pravno mišljenje potvrdilo je kako je struktura korporativnog upravljanja Ine u skladu s prisilnim propisima hrvatskog zakonodavstva koji su trenutno na snazi i da je Uprava Ine, imenovanjem izvršnih direktora i ovlaštenjem istih da vode poslovanje društva, postupila u skladu s mjerodavnim propisima i u okviru svojih ovlasti", navodi se u priopćenju i dodaje da je pravno mišljenje danas bilo prezentirano Upravi Ine, a nakon toga proslijeđeno Nadzornom odboru društva.