A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dubrovnik-golf.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovački arhitekti protiv prekomjerne izgradnje na Srđu | Politika+
Mojbiz

GOLF : Dubrovački arhitekti protiv prekomjerne izgradnje na Srđu

Investitor namjerava izgraditi smještajne jedinice s 5600 kreveta, a prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije dopušta tek 2800.

Piše: Hina

Predstavnici Društva arhitekata Dubrovnik na konferenciji za novinare izrazili su protivljenje prijedlogu urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem na Srđu.

Predsjednica Društva Marija Kojaković kazala je da prijedlog investitora nije u skladu s prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije te da županija ne može i ne smije dati pozitivno mišljenje na prijedlog urbanističkog plana uređenja sportsko rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem. Ona je podsjetila da je njegova površina s predviđenih 100 hektara povećana na 310 te kako je prema postojećem prijedlogu plana 268 vila sa po šest kreveta te 150 kreveta u hotelskom smještaju od 1200 kreveta premašen te iznosi 1758 kreveta.

Marija Kojaković naglasila je također da vile na Srđu prema planu mogu biti velike maksimalno 500 metara četvornih i u predloženom planu takvih je samo devet a sve ostale u gabaritima od 600 do 2500 metara četvornih.

Također podsjetila je da na ukupnom području platoa Srđa investitor namjerava izgraditi smještajne jedinice s 5600 kreveta, a plan dopušta tek 2800. "Nitko u Hrvatskoj nije ovlašten dopustiti izgradnju stambenih jedinica za tržište umjesto planiranog turističkog naselja jer na taj način i država i lokalna zajednica dugoročno gube proračunske prihode, izvozno orijentirane gospodarske subjekte te prostor koji je nužan za razvoj", naglasila je Marija Kojaković predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik.