A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hdz.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vozači se odazvali pozivu: Potrubi za pad HDZ-a! | Politika+
Zagreb

AKCIJA GRAĐANA: Vozači se odazvali pozivu: Potrubi za pad HDZ-a!

Od ranog jutra središte grada zaglušeno je glasnim i čestim zvucima automobilske trube.

Piše: VLM

"Potrubi za pad HDZ-a" poziva transparent jutros izvješen iznad podvožnjaka u zagrebačkoj Miramarskoj ulici, kojem su se građani, očito nezadovoljni strankom na vlasti, oduševljeno i spremno odazvali .

Od ranog jutra središte grada zaglušeno je glasnim i čestim zvucima automobilske trube koju su zagrebački vozači spremno stiskali kao odgovor na poziv što ga je postavila Društvena mreža građana (DMG), skupina nezadovoljnika koji su se organizirali na Facebooku.

"Mi smo Društvena mreža građana te mirno, nenasilno i intenzivnim pritiskom tražimo dvije stvari: ostavku nesposobne, nelegitimne i korumpirane Vlade i što skorije i transparentne izbore. Za razliku od Vlade nismo političko tijelo, članovi stranaka, rušitelji države. Djelujemo kao građanska inicijativa koja se ne bori za privatne interese nego promovira društvenu svijest, građansku solidarnost i razvoj demokracije", piše na zidu grupe s Facebooka koja trenutačno broji 106 simpatizera.

Aktivisti su za danas priredili tribinu pod nazivom "Globalni boljitak" na kojoj će na pitanja kako živimo te možemo li bolje i slično odgovarati mr. sc. Branko Grahovac. Program počinje u 20.30 sati u Zagrebačkom informacijskom Centru ZIC na Trgu bana Jelačića 15.

Transparenti protiv vladajućeg HDZ-a ovih dana niču po cijelom Zagrebu, ali i izvan njega. Djelo je to akcije  Gerilske moći DMG, u kojoj se sve nezadovoljnike poziva na samostalne (gerilske) akcije poput lijepljenja transparenata, postera i sličnog i to po cijeloj Hrvatskoj kako bi se što brže i efikasnije skrenula pozornost na sve veći broj ljudi koji žele izbore i novu vlast.