A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/FILMSKI%20FESTIVAL%20U%20POŽEGI.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Festival jednominutnih filmova u Požegi | Politika+
Kultura

FILMSKI FESTIVAL: Festival jednominutnih filmova u Požegi

Na devetnaestom će izdanju festivala biti prikazani filmovi iz Njemačke, Mađarske, ali i Šri Lanke.

FOTO: Željko Balog
Piše: Slavica Rojc

Devetnaesti Festival jednominutnih filmova održat će se od 26. do 28. svibnja u Požegi. U natjecateljskom programu bit će prikazano 60 filmova iz Hrvatske i svijeta

 

Željko Balog, direktor festivala i voditelj udruge GFR Film-Video Požega, izjavio je:

– Forma filmske minute zaživjela je među filmskim autorima u Hrvatskoj, a posljednjih nekoliko godina odziv međunarodnih autora sve je veći što pokazuje da je to i sve popularnija autorska forma.

Za sudjelovanje na festivalu prijavio se 301 film iz četrdeset zemalja, a tradicionalno ih je najviše bilo iz Hrvatske, njih šezdeset. Natječu se i filmovi iz Slovačke, Mađarske, Njemačke i Velike Britanije. Ove godine prvi put sudjeluje Šri Lanka, s tri filma u službenom programu Festivala.

O glavnoj nagradi, Grand Prixu odlučivat će peteročlani žiri u kojemu su prošlogodišnji dobitnik glavne festivalske nagrade Diego Zucci iz Italije, potom Alen Drljević iz Bosne i Hercegovine te Martina Validžić, Zvonimir Rumboldt i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske.

Od prošle godine u sklopu Festivala održava se i regionalni Festival vina i delicija, s ciljem promocije Požege kao vinarskog kraja i turističke destinacije. Festival će otvoriti upravo radionica o vinima i srodnim prehrambenim proizvodima u sklopu koje će se održati degustacije vina i razgovori s poznatim vinarima požeškoga kraja.