A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/blic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Detalji uhićenja: Ratka Mladića odao prsten pečatnjak!? | Politika+
Regija

KAKO SU GA UHITILI: Detalji uhićenja: Ratka Mladića odao prsten pečatnjak!?

Navodno ga je odao prsten s tamnim poludragim kamenom, od kojeg se nije odvajao ni cijelo vrijeme rata, pa ni tijekom ratnih zločina u Srebrenici.

Piše: Politikaplus

Ratko Mladić u Lazarevu je uočen, gotovo slučajno, nekoliko dana prije samog uhićenja. Odao ga je prsten pečatnjak s tamnim poludragim kamenom, od kojeg se nije odvajao ni cijelo vrijeme rata, pa ni tijekom ratnih zločina u Srebrenici.

 

Mladićev izgled se bitno promijenio – vidno je ostario i oronuo, ćelav i oduzete ruke, vjerojatno kao posljedica moždanog udara. No, presudnu ulogu u identifikaciji imao je njegov prsten, po kojem ga je prepoznao policijski doušnik i potom izvijestio srbijanski MUP o lokaciji u Lazarevu, na kojoj se bjegunac skrivao pod lažnim imenom Milorad Komadić", piše Jutarnji list.

 

Isti list piše da je Sigurnosno-informativna agencija (BIA) prije više mjeseci utvrdila da bi se Mladić mogao nalaziti u okolici Zrenjanina, gdje žive i njegovi rođaci, te da je o tome obavijestila predsjednika Borisa Tadića i specijalno Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije. Tu je informaciju predsjednik Tadić navodno prenio glavnom haškom tužitelju Sergeu Brammertzu prilikom njegovog zadnjeg službenog posjeta Srbiji.

"No, Brammertz nije bio zadovoljan i dalje je inzistirao na preciznom lociranju Mladića i uhićenju. Upravo iz tog razloga Brammertz je ostao kod stava da Srbija ne surađuje dovoljno s Haškim tužiteljstvom. Situacija se potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti bjegunac Ratko Mladić", piše list.

Agentima sve bilo jasno kad je došao u kuću svog rođaka?

I beogradska Politika tvrdi da je BIA dobila dojavu da se odbjegli general nalazi u Lazarevu pod imenom Milorad Komadić. Obavljajući operativne mjere agenti su vidjeli da je Milorad Komadić došao u Lazarevo, i to baš u kuću rođaka Ratka Mladića.

 

"Istog trenutka počeli su planovi za pripremu akcije uhićenja, a o svemu je obaviješten i Saša Vukadinović, direktor BIA-e, koji je bio na putu u inozemstvu, ali se u četvrtak hitno vratio u zemlju. Da bi se izbjeglo curenje informacija, od policije je zatraženo da asistira u "rutinskoj akciji pretresa". Angažirani su i helikopteri koji u prvim trenucima nisu smjeli nadlijetati Lazarevo", piše Politika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ratko mladić