A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/pahor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenija: Ankete predviđaju pad mirovinske reforme na referendumu | Politika+
Regija

BEZ POTPORE: Slovenija: Ankete predviđaju pad mirovinske reforme na referendumu

Protiv novog zakona o mirovinskom osiguranju sa zaoštravanjem uvjeta za odlazak u mirovinu je 50,4 posto anketiranih birača, dok je 32,3 posto 'za'.

Piše: Nacional.hr

Vlada premijera Boruta Pahora ne može očekivati potporu mirovinskoj reformi o kojoj će se birači izjašnjavati na referendumu u nedjelju 5. lipnja, pokazuju dvije nove ankete koje su u ponedjeljak objavili Slovenska televizija i ljubljanski dnevnik "Delo".

 

Protiv novog zakona o mirovinskom osiguranju sa zaoštravanjem uvjeta za odlazak u mirovinu je 50,4 posto anketiranih birača, dok je 32,3 posto 'za'.

Dvije trećine ih smatra da je vlada bila neuspješna u svojoj kampanji uvjeravanja birača da su promjene mirovinskog sistema neophodne, a na referendum će izaći 50,4 posto birača, prognoza je iz ankete "Dela" u kojoj je sudjelovalo 600 ispitanika.

Slični su i rezultati ankete na 700 ispitanika koju je objavila Slovenska televizija, s time što prema njoj broj onih koji podržavaju mirovinsku reformu pokazuje mali trend rasta. Prema anketi Slovenske televizije koju je provela agencija "Mediana", na referendum namjerava izaći 53,2 posto od ukupno registriranih birača, 51,5 posto ispitanika namjerava glasovati za odbacivanje mirovinske reforme, a 36,6 posto za njenu primjenu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

referendum, slovenija, borut pahor