A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/balakov.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krasimir Balakov potpisao ugovor za Hajduk | Politika+
Sport

FORMALIZIRANO: Krasimir Balakov potpisao ugovor za Hajduk

SPLIT - Ugovor je potpisan na dvije godine plus jednu: "Titulu ne jamčim, ali nikada nisam rekao da želim biti drugi."

Piše: Hina

Novi trener Hajduka Bugarin Krasimir Balakov (45) danas je u nazočnosti novinara skupa sa predsjednikom Uprave kluba Hrvojem Malešom i službeno potpisao ugovor na dvije godine plus jednu, a to znači da će automatski ostati trener Hajduka i treću godinu ako u drugoj osvoji titulu prvaka Hrvatske.

"Imao sam mnogo razloga za potpisivanje ugovora jer imam motiva za rad i trener sam koji mnogo radi a ne priča", kazao je Balakov na službenom predstavljanju u Hajdukovim prostorijama na Poljudu. Balakov je naglasio kako on kao trener drži do discipline, reda i hijerarhije.

"Imat ćemo uspona i padova, ali je jako važno da budemo lojalni i pošteni jedni prema drugima", istaknuo je.

Pojasnio je kako je klubu predstavio svoju filozofiju te da su se "ujedinili na sportskom tragu".

Podsjetivši da Hajduk godinama nije osvojio titulu prvaka Hrvatske, Balakov je rekao kako će on težiti tom cilju ali ne može jamčiti titule.

"Titulu ne jamčim, ali nikada nisam rekao da želim biti drugi, došao sam raditi da Hajduk bude prvak i stvarat ćemo temelje za to", kazao je Balakov.

Najavio je da će svim igračima Hajduka, koji su pod ugovorom dati priliku, ali će za uspjehe momčadi trebati, kako je rekao, "svježe krvi" odnosno pojačanja, te da je o tomu već razgovarao sa Upravom kluba.

"U svakoj liniji – i ofenzivnoj i defanzivnoj, imamo potrebu za pojačanjem, te ćemo sve analizirati i pokušati doći do igrača koji nas mogu voditi naprijed, ali neće nam biti jednostavno", kazao je Balakov.

Najavio je da će se učiniti sve da se na pripreme momčadi ode barem sa 80 igračkog kadra koji će nastupati u idućoj sezoni, rekavši kako je moguće da se tijekom priprema Hajduk pojača s jednim ili dva nogometaša.

Na novinarski upit je li u kombinaciji dolazak u Hajduk hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, Balakov je kazao da je svaki igrač takve razine dobrodošao u Hajduk.

Govoreći o svojim pomoćnicima, Balakov je rekao da su u kombinaciji dva strana i dva hrvatska stručnjaka ne željevši otkriti njihova imena.

Predsjednik Hajdukove Uprave Hrvoje Maleš je istaknuo da je iznimno zadovoljan onime što se dogovorio sa novim trenerom Balakovim, te da se nada dobroj suradnji.

Maleš je najavio da će biti igračkih pojačanja u Hajduku. "Svima nam je u interesu veliki Hajduk, ali svako spominjanje imena igrača potencijalnih pojačanja stvara poteškoće i upadanje onih struja koje miniraju taj proces", kazao je Maleš.

Na pitanje plaši li se Hajduk utrke sa Dinamom jer se u medijima spominju neki igrači, primjerice Josip Šimunić kojeg želi i Hajduk i Dinamo, Maleš je odgovorio da se ne plaši.

"Nećemo ići u suludu borbu niti u neka mešetarenja s cijenama igrača“ dodao je Maleš. On je također kazao da postoje i ponude stranih klubova za kupnju nekih Hajdukovih nogometaša, ali nije želio precizirati o kojim se igračima radi.

Član Hajdukove Uprave za struku Milo Nižetić je za novog trenera Balakova naglasio da je bio veliki svjetski igrač , te da je on spoj "našeg mentaliteta i njemačke filozofije nogometa". Balakov je za reprezentaciju Bugarske nastupio 92 puta, za njemački Stuttgart 256 puta, a za portugalski Sporting 138 puta.

"Nije nevažno što Balakov govori i hrvatski jezik što će mu olakšati komunikaciju s igračima Hajduka“, dodao je Nižetić.