A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/plinovod-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bruxelles s Hrvatskom gradi novi plinski koridor | Politika+
Energetika

ENERGETIKA: Bruxelles s Hrvatskom gradi novi plinski koridor

ZAGREB - Europska komisija je predložila uspostavljanje zajedničkoga energetskog koridora između sjevera i juga.

Piše: Vjesnik

U Omišlju na Krku, gdje će se graditi novi LNG-terminal, vjerojatno će počinjati novi europski energetski koridor koji će povezivati Jadran i Baltik, odnosno nove LNG-terminale u Hrvatskoj i Poljskoj, potvrdili su Vjesniku u Europskoj komisiji i Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Europska komisija je predložila uspostavljanje zajedničkoga energetskog koridora između sjevera i juga kako bi se povezala ta dva dijela Europe, rekao  je ekskluzivno Jean-Arnold Vinois, voditelj odjela za sigurnost opskrbe i mreže u generalnom direktoratu za energiju Europske komisije.

O planu za uspostavu novog energetskog koridora od Jadrana do Baltika su krajem prošlog tjedna u Zagrebu razgovarale radne grupe. Sastanak o plinu je održan u Plinacru, a o električnoj energiji u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, dok će se radna skupina za naftu za nekoliko dana sastati u Bruxellesu.

>>Vjesnik