A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/MOBITEL.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Google novom uslugom mobitele pretvorio u novčanike! | Politika+
Tehnologija

ZA LAKŠE TROŠENJE: Google novom uslugom mobitele pretvorio u novčanike!

Stvorena je usluga koja će funkcionirati uz pomoć posebnog čipa ugrađenog u mobitele s operativnim sustavom Android.

FOTO: Reuters/Pixsell
Piše: VLM

Iako većina nas muku muči u spajanju kraja s krajem, još pokoju kunu iz džepa odlučio nam je izbiti i Google koji trošenje novca planira učiniti lakšim nego ikad prije.

 

Zahvaljujući projektu Google Wallet, mobitel bi nam u bliskoj budućnosti mogao postati zamjena za peglanje kartica. Kako bi stvorio platformu za mobilno plaćanje, Google se udružio s MasterCardom, Citigroupom i Sprintom.

Stvorena je usluga koja će funkcionirati putem posebnog čipa ugrađenog u mobitele s operativnim sustavom Android. Za plaćanje računa bit će dovoljno prisloniti mobitel na čitač. Čipovi će biti povezani s računima korisnika u bankama, a usluga će u probnoj fazi biti dostupna samo klijentima američkog Citibanka.Širenje na druge zemlje planira se uskoro. Googleu je veselje zbog pokretanja revolucionarne usluge odlučio pokvariti PayPal koji je protiv njega digao tužbu jer tvrdi da je za razvoj svojih “digitalnih novčanika” ukrao njegovu tehnologiju.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mastercard, walet, GOOGEL