A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/MESIĆ.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Odbili pozvati Mesića na druženje s Papom! | Politika+
Hrvatska

HBK: Odbili pozvati Mesića na druženje s Papom!

Zbog biskupskih 'svinjarija' reagirao i nuncij!

Piše: NCL

Mesić nije krio iznenađenost ovakvim ponašanjem Kaptola, posebno u svjetlu činjenice da je upravo on još prije dvije godine Papu pozvao u posjet Hrvatskoj.Hrvatska biskupska konferencija odbila je pozvati bivšeg predsjednika Stjepana Mesića na susret s Papom Benediktom XVI. Kako piše t-portal, Mesića je ta 'gesta' dosta razljutila, pa je ponašanje HBK - institucije s kojom se inače u prošlosti dosta sukobljavao preko medija - nazvao 'svinjarijom' u režiji hrvatskih biskupa.

Mesić nije krio iznenađenost ovakvim ponašanjem Kaptola, posebno u svjetlu činjenice da je upravo on još prije dvije godine Papu pozvao u posjet Hrvatskoj.

"Imam osjećaj da se tu vode nekorektne političke igre i da se Hrvatska biskupska konferencija pretvara u politički klub koji s misijom Crkve nema nikakve veze", kazao je Mesić.

Iznenađeni su ostali i predstavnici Pape u Hrvatskoj, pa je tako, veli Mesić, jutros do njega stigla hitna inicijativa apostolskog nuncija u RH koji pokušava dogovoriti poseban kraći susret predsjednika Mesića i pape Benedikta, i na taj način rješiti neugodnu situaciju koju su prouzrokovali hrvatski biskupi.

No, Mesić je odlučio da neće prihvatiti 'inače hvalevrijednu' inicijativu nuncija. "To je pokušaj ispravljanja namjerne akcije HBK. To je poniženje koje mi hrvatski biskupi priređuju, ali koje nema nikakvoga smisla. Smatram da ispravak ne može obaviti netko drugi nego sami članovi HBK, i to što su mi priredili jest svinjarija', kazao je Mesić, dodajući da mu je žao, ali da ne može 'pomoći HBK-u da izađe iz ćorsokaka u koji se sam uvukao'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nucij, papa, biskupi, hbk, mesic