A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/josipovic_ivo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Vatikan i Benedikt XVI su naši najpouzdaniji partneri na putu u EU | Politika+
Hrvatska

O DOLASKU PAPE: Ivo Josipović: Vatikan i Benedikt XVI su naši najpouzdaniji partneri na putu u EU

'Dolazak Pape Benedikta XVI nedvojbeno je prvorazredan događaj vjerskog značaja.'

FOTO: Ivo Josipović
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Ornela

Za Hrvatsku kao zemlju s većinskim katoličkim stanovništvom, dolazak Pape Benedikta XVI nedvojbeno je prvorazredan događaj vjerskog značaja.

 

Siguran sam da činjenica da su u 20 godina nezavisnosti Hrvatska i njezin katolički puk doživjeli 3 papinska posjeta, čini mnoge u Hrvatskoj ponosnima. Posjet novoga Pape, očito pokazuje ugled i važnost koju Sv. Stolica pridaje Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj.  Kao Predsjednik dijelim zadovoljstvo s građanima. Osim sto Papa dolazi u pastoralni posjet, on dolazi i u državni posjet kao poglavar Sv. Stolice. U jedinstvu državne i vjerske institucije Sv. Stolica jedna je od najutjecajnijih političkih čimbenika na svijetu.

 

Nakon moga posjeta Sv. Stolici i susreta s Papom, moram reći da sa zadovoljstvom i prijateljskim očekivanjima očekujem i nas drugi susret u Hrvatskoj. Sv. Stolica je jedan od naših najčvršćih i najpouzdanijih partnera u ostvarivanju dva strategijska nacionalna interesa. U pristupanju Europskoj Uniji imali smo ustrajnu podršku, i uvjeren sam da na nju možemo računati i danas kada koračamo posljednje korake na tom putu.

 

Danas kada se već među građanima osjeća pomalo i zamor od tog puta, riječi ohrabrenja od Sv. Oca i te kako su dobrodošle. I drugo, od malokoga smo u svijetu imali tako jasnu i nedvosmislenu podršku politici pomirenja koju provodimo među susjedima u regiji. Posebno mi je zadovoljstvo da u tom kontekstu imamo potpunu podudarnost akcije i interesa za očuvanje prisutnosti Hrvata u BiH".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

papa, ivo josipović, benedikt XVI, dolazak