A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hipodrom%20za%20papu4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ulaz se otvara u ponoć, u tri sata počinje Služba svjetla, a u 10 misa | Politika+
Hrvatska

HIPODROM: Ulaz se otvara u ponoć, u tri sata počinje Služba svjetla, a u 10 misa

Na Hipodrom će se moći ući već u ponoć, a u tri počinje pretprogram koji će završiti misom.

FOTO: Posljednji radovi na Hipodromu privode se kraju. Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Piše: VLM

Za posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj na Hipodrom će se ući s prvim minutama nedjelje 5. lipnja. Uoči mise koju će na latinskom u deset sati služiti Sveti Otac za vjernike je pripremljen pretprogram.

 

Počinje u tri ujutro Službom svjetla u kojoj će sudjelovati i šest obitelji, po jedna iz svake od šest hrvatskih župa posvećenih Svetoj Obitelji. Tad će svećenik upaliti za tu prigodu posebno izrađenu zavjetnu spomen-svijeću dugu, s postoljem, 135 centimetara.
Papa će na kraju programa na Hipodromu, koji će potrajati do 12.30 sati, blagosloviti zavjetnu svijeću i od jedne obitelji dobiti njezinu repliku.Drugi dio započinje u 4.30 sati molitvom krunice. Nastupit će mješoviti obiteljski zbor u kojem je 250 članova te VIS Emanuel. U tom dijelu bdjenja svjedočit će pet hrvatskih obitelji, a nakon molitve za obitelj otpjevat će se pjesma susreta hrvatskih katoličkih obitelji s papom – Kristu vjerni zauvijek. Poetsko-glazbenim recitalom "Adame, gdje si? u sedam sati započinje treći dio pretprograma.Mons. Valter Župan, krčki biskup, sat poslije predvodit će završni molitveni dio koji će obilježiti meditacije i molitve vezane uz šest posuda što simboliziraju krepost bračnoga i obiteljskog života.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hipodrom, program, papa u Hrvatskoj