A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jandroković.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gordan Jandroković: Posjet Benedeikta XVI događa se u važnom trenutku za Hrvatsku | Politika+
Hrvatska

RIJEČ MINISTRA: Gordan Jandroković: Posjet Benedeikta XVI događa se u važnom trenutku za Hrvatsku

Posjet dolazi i u važnom trenutku kada Hrvatska ulazi u završnu fazu pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

FOTO: Gordan Jandroković
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Ornela

Posjet je od iznimne važnosti za hrvatske vjernike, ali i sve građane Hrvatske. Njime će se potvrditi privrženost i vjernost hrvatskog naroda Svetoj Stolici, koja traje već četrnaest stoljeća.

 

Želio bih pritom napomenuti kako hrvatski narod nikada neće zaboraviti činjenicu da je upravo Sveta Stolica među prvima priznala Hrvatsku. Posjet dolazi i u važnom trenutku kada Hrvatska ulazi u završnu fazu pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji. Za to se od hrvatske neovisnosti pa sve do današnjih dana Sveta Stolica  uvijek zalagala.

 

Na kraju, važno je istaknuti kako je Hrvatska povijesno sastavni dio europske obitelji, te će u toj obitelji znati sačuvati svoje kulturne i vjerske posebitosti. Poruka je to koju je naglasio i Sveti Otac prigodom nedavne predaje vjerodajnica novog veleposlanika RH pri Svetoj Stolici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dolazak, papa