A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/alka%20vuica4.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Alka Vuica: Vrijeme je da se pomirim sa svijetom | Politika+
Scena

50 JOJ GODINA TEK: Alka Vuica: Vrijeme je da se pomirim sa svijetom

- Uvijek sam govorila da ću si za pedeseti rođendan pokloniti Harley, ali kriza je i ne mogu. U svakom slučaju, dobila sam već najveći dar od moga Umaga, kaže Alka

FOTO: Foto: šime eškinja
Piše: VLM

- Osjećam se prilično čudno u odnosu na svoje godine, jer ih ne doživljavam. Još uvijek u glavi imam 22 – kaže Alka Vuica koja će na koncertu u Umagu 8. lipnja proslaviti pola stoljeća života i 30 godina karijere.Je li mudrija nego u mladosti? Ljuti li se još uvijek na nepravdu ili je naučila taktizirati? Je li još jednako buntovna? Osjeća li se zrelijom, raduje li se novom životnom poglavlju?

– Razdoblje sazrijevanja prošla sam u dvadesetima i izgradila stavove koji se nisu bitno promijenili. Još sam buntovna, mlada i željna svega – kaže.

U njezin je život ušla nova ljubav, pa ne čudi mladalački duh, koji samo naglašava iskrice u njezinim očima. Iako je dosad nekoliko puta razmišljala o udaji, dvaput bila zaručena, na pragu pedesetih to je prvi put glasno izgovorila. Ipak...

– Neću reći za koga se udajem, jer ne želim ureći. Doznat ćete sve na vrijeme – kaže šturo, ali veselo.

S godinama je shvatila da ne može sama na vjetrenjače. U silnoj želji da se izbori za pravdu, znala se i posvaditi. Sad bi se, kaže, rado mirila sa svima. Zato je upravo Umag prilika da se raščiste računi prošlosti.

– Svi s kojima sam se posvadila pozvani su na rođendan, jer vrijeme je opraštanja... Vrijeme je da se, kako Gibo kaže, pomirim sa svijetom. Svake večeri molim Očenaš! Dakle, ako od Boga tražim da mi oprosti onako kao što opraštam i ja drugima, moram imati puno srce ljubavi – kaže Alka.

Još uvijek se pamte napisi kako je od Gorana Bregovića za jedan rođendan dobila hladnjak. Sad su joj želje porasle pa bi je obradovao novi Audi 6 ili Harley Davidson.

– Uvijek sam govorila da ću si za pedeseti rođendan pokloniti Harley, ali kriza je i ne mogu. U svakom slučaju, dobila sam već najveći dar od mog grada Umaga, Turističke zajednice i Istraturista koji su mi zajedno s Lirom intersound omogućili da na stadionu Stella Maris održim koncert s 30 pjevača i prijatelja. Pjevat će pjesme za koje sam pisala stihove u 30 godina karijere – kaže.

Cijeli će koncert, dodaje, biti veliki party, koji će se u punom sastavu nastaviti i nakon koncerta – u klubu Jimmy Woo uz najpoznatije umaške DJ-eve i glazbu 80-ih. Alka će u klub ušetati kao prava party girl u društvu umaške generacije prvašića ‘61., zamisliti želju i puhati u 50 svjećica. Posebno za nju posluživat će se vino “Alkine suze”. Znajući, naime, da je zlatna žlahtina njezino omiljeno vino, zadruga Vrbnička žlahtina proizvela ga je baš za rođendan. “Happy Birthday” otpjevat će joj crème de la crème hrvatske estrade, a među uzvanicima će biti mnogi iz javnog života. O kolegama koji će s njom stati na pozornicu Alka kaže:

– Predivni su to ljudi, prijatelji, veliki pjevači s kojima mi je bila čast surađivati. Baš sam sretnica, na pragu pedesetih!

Hoće li Oliver doći barem kao gost, na druženje s dragom prijateljicom?

– Ne znam, možda me ipak iznenadi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alka vuica