A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/damir-polancec-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Polančec i sedmorica na optuženičkoj klupi | Politika+
Hrvatska

AFERA SPICE: Polančec i sedmorica na optuženičkoj klupi

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec te sedmorica nekadašnjih Podravkinih čelnika i njihovih poslovnih partnera u bi se trebali naći na optuženičkoj klupi.

Piše: Dnevnik.hr

Zbog sumnje da su se udružili kako bi novcem Podravke kupili većinski udio te koprivničke prehrambene tvrtke, pri čemu su je oštetili za više od 400 milijuna kuna.

 

Do sada najveći antikorupcijski postupak trebao bi početi čitanjem USKOK-ove optužnice nakon čega će se optuženi u aferi Spice izjasniti o krivnji. Uz bivšeg potpredsjednika vlade optuženi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnici i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

USKOK ih tereti da su se udružili s namjerom da preuzmu većinski udio u Podravci, pri čemu su je oštetili za više od 400 milijuna kuna. No, obrana poriče takav scenarij i tvrdi da su optuženi željeli spriječiti da Podravka postane žrtva 'neprijateljskog preuzimanja'. Svoje tvrdnje potkrijepili su s nekoliko dokumenata koji su uvršteni u spis s ukupno više od 40 tisuća stranica. Osim zbog jednog od najvećih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa dugotrajno se suđenje očekuje i zbog više od 150 planiranih svjedoka. (Hina)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

afera Spice, Podravka, DAMIR POLANČEC