A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/josipovic_ivo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josipović nije htio pričati o zahtjevu Crkve za zabranu abortusa | Politika+
Hrvatska

BEZ KOMENTARA: Josipović nije htio pričati o zahtjevu Crkve za zabranu abortusa

Država je neovisna o Crkvi i država donosi svoje odluke.

Piše: Dnevnik.hr

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je na pitanje novinara zabrinjavaju li ga Papine poruke da je sekularizacija zapravo opasnost protiv koje se treba boriti odgovorio da Crkva ima svoja stajališta, a da je država neovisna o Crkvi i donosi svoje odluke.'Naravno da Crkva ima određena stajališta koja netko prihvaća, a netko ne na praktičnoj političkoj razini. To je i stvar demokracije. Država je neovisna o Crkvi i država donosi svoje odluke, naravno vodeći računa i o općem raspoloženju naših građana', kazao je Josipović odgovarajući na pitanje novinara nakon sudjelovanja na konferenciji o Društveno odgovornom poslovanju.

Sveti Otac jučer je na misi na hipodromu, uz ostalo, upozorio da se, 'posebno u Europi, širi sekularizacija koja Boga života gura na rub te donosi rastuću razjedinjenost obitelji' te pozvao vjernike da se odupru i ne popuštaju 'sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak'.

'Papa je podigao svijest građana da treba reći 'da' za EU''

Predsjednik nije odgovorio na upit novinara kako komentira jučerašnji poziv predsjednika Vijeća HBK za obitelj biskupa Valtera Župana na hipodromu da se revidira zakon koji dopušta prekid trudnoće.

Na pitanje kakve su njegove impresije o posjetu pape Benedikta XVI., predsjednik Josipović ponovio je svoju ocjenu da je posjet pape Benedikta XVI. bio vrlo značajan ponajprije s državnog stajališta, jer je politički podupro ulazak Hrvatske u Europsku uniju, dok je 'na domaćem terenu podigao svijest građana da na referendumu treba reći 'da' za EU'.

'S druge strane, vidjeli ste koliko je u pastoralnom smislu taj posjet značio za naše građane koji su katolici vjernici. Prema tome, mislim da je posjet u svakom slučaju bio vrlo važan i da je jako uspio', dodao je Josipović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Benedikt XVI, abortus, Ivo Josipović