A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/koncar.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

PREDSTAVLJAMO: Končar All in one! | Politika+
IT

VIDEO: PREDSTAVLJAMO: Končar All in one!

Cjelokupni dojam je izvrstan. Pogotovu što se radi, u svjetskim razmjerima, o jednom malom proizvođaču iz jedne male zemlje. A stroj radi kao veliki. Toplo preporučujem za sve namjene. Živjeli.

Piše: Link

Moram priznati da sam oduvijek bio skeptičan prema računalima tipa – sve u jednom.  I ovaj put se taj osjećaj kotrljao u želucu. No, uvijek postoji sitauacija kad čovjek sam sebi mora priznati – e nisi bio u pravu.

 

Končarevo računalo je stiglo jednog poslijepodneva kad sam se već spremao krenuti doma nakon ne baš zanimljivog radnog dana. Pakiranje standardno – dizajn kutije ne baš posebno atraktivan – rekli bi smo – prolazi. Otvaram kutiju – prva zamjerka – nema tipkovnice i miša. Ok, snaći ću se. All in One D2110i5D najnovija Končareva uzdanica napokon na radnom stolu. Žurim spojiti strujni kabel – u mislima mi je već naznaka loših kritika koje ću morati napisati. Ali uslijedio je šok.

 

Win 7 – dizanje sistema kao po onoj školskoj, brzo i bez ikakvih zastajkivanja. Mislim si, pa da, 8 GB rama je tu... e ali ne bi išlo. Instaliran je 32-bitni OS, dakle računalo koristi samo nekih 3 GB. Moje prvo oduševljenje. Vanjski izgled. Čistih, jednostavnih linija zaista odaje dojam dobro izrealizane ideje. Gledam sa svih strana ... jednostavno a efektno. Ne kažem da ne bi moglo i bolje, ali i ovako je sasvim ok.

 

Dakle, tu smo. Jako uredsko računalo ili multimedijalna zvjerčica ? Proizvođač ga deklarira kao nešto između. E pa gospodo, vrijeme je da se i ja uvjerim u to. Odluka je pala u mahu. Instalirat ću Microsoftov Office 2010. Već znam da će stvar letjeti i da će Končar izići kao pobjednik. Ali tu nije kraj. Instalirat ću i profesionalni software za video obradu, odluka je pala na Edius 6.0 – a za kraj ... igra Crisis 2 (jedne od najzahtjevnijih igara na tržištu - što se tiče potrebitog hardware-a)... e tu će sigurno sustav pasti ... već vidim.

 

Dok je tekla instalacija – zavirio sam u sistem propertije – Intel® Core i5-460M, grafika nVidia GT330M 1 GB, Čvrsti disk 1TB SATA ... lijepo složeno ... no da ne dužim ... test ... Office 2010 ... Word, dizanje u par sekundi, i za moje kriterije – odlično. Redaju se PowerPoint, Excel, Publisher ... sistem radi savršeno. No dobro, nisam ni očekivao drugo. Ajmo dalje ... Edius 6.0 ... i mnogo jače zvijerke su tu padale na ispitu – a da bih još otežao stvari, video materijal koji ću obrađivati nisam pohranio na unutarnji disk, nego sam spoji vanjski sa kojeg sam vukao potrebne file-ove – MORAM NAGLASITI DA JE BILA RIJEČ O HDV I HD MATERIJALIMA - i to sve preko USB-a.

 

Šok. Edius leti, video se gotovo trenutno otvara – idem još malo otežati – stavljam filtere koji zahtijevaju zaista jak hardware – pa još malo tranzicija u 3D-u ... Radi, radi savršeno ... zovem producenta da pogleda i odmah izražavam želju da bih jedno ovako računalo i ja za sebe doma – misli da se šalim. Ali ne šalim se. Najave za ovu emisiju LINK, su obrađene i montirane uparavo na ovom računalu. Ne krijem oduševljenje ... ali ne stajem, mora biti neka kvaka ... e da, igru treba pokrenuti i sistem će pokazati svoje nedostatke, mislim ...

 

Zovem kolegu montažera koji je inače veliki mag za igre, mijenaj postavke za prikaz grafike u igri ... stavljamo sve na najvišu razinu ... full HD prikaz, akceleracija, zvuk na najvišim parametrima ... idemo se igrati, a ja očekujem da sistem svaki čas blokira ... E neće ići. Končareva najnovija uzdanica polaže i ovaj test. Igra ide glatko, prikaz na ekranu je odličan, zvuk nešto tiši nego što bi trebao biti, ali tko će sad to zamjeriti. Pucam, pucam, pucam ..... već nas par puta prekidaju u igranju, ali ne odustajemo. Sistem radi savršeno.

 

Važna napomena ... Cijelo vrijeme testiranja kompjutora nisam čuo hlađenje, ventilatori su ili nečujni ili sam ja gluh. Za svaku pohvalu. I što sad reći. Nakon što sam testirao ovo računalo mogu samo jedno reći. Končar je napravio zaista dobar posao. Izbacio je na tržište komad hardware-a kojeg se ne bi posramili ni najveći svjetski proizvođači računala.

 

Sad ću Vam otkriti i jednu tajnu. Računalo slične konfiguracije, jednog velikog svjetskog brand-a, neću reći kojeg, nije ni blizu po performansama ovome ... a košta duplo. E da, ... , ime ...

 

Zaključak. Iako je potreno još poraditi na nekim stvarcicama, npr. STAVITE TIPKOVNICU I MIŠ U PAKIRANJE, PROBAJTE SA NEKIM DRUGIM MATERIJALIMA ZA KUĆIŠTE I UGRADITE DVB TUNER - jednim udarcem ubt ćete dvije muhe - komp i tv u jednom paketu -  cjelokupni dojam je izvrstan. Pogotovu što se radi, u svjetskim razmjerima, o jednom malom proizvođaču iz jedne male zemlje. A stroj radi kao veliki. Toplo preporučujem za sve namjene. Živjeli