A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/PAHOR%20KOSOR4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor i Pahor danas posljednji put zajedno? | Politika+
Regija

ULAGANJE SLOVENSKOG PROIZVOĐAČA: Kosor i Pahor danas posljednji put zajedno?

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor sastat će se danas u Gospiću

FOTO: Borut Pahor i Jadranka Kosor (Foto: Reuters)
Piše: Dnevnik.hr

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor sastat će se danas u Gospiću gdje će prisustvovati postavljanju kamena-temeljca na izgradnji tvornice kalcitnih punila slovenske tvrtke Kalcit.


Riječ je o najnovijem ulaganju slovenskog proizvođača građevinskih materijala koji već ima proizvodni pogon u Lici, a u gradnju nove tvornice namjerava uložiti desetak milijuna eura i zaposliti 30-ak djelatnika.

Slovenski mediji navode i da najavljeni susret simbolizira stalnu uzlaznu putanju u odnosima dviju država, a može se shvatiti i kao signal za jačanje gospodarskog povezivanja pred sve bliže članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Bit će to prvi sastanak Kosor-Pahor nakon zajedničkog sastanka s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem u Smederevu 1. travnja.

Sastanak se ujedno održava u iznimno osjetljivom trenutku za Pahora, neposredno nakon referenduma u Sloveniji o mirovinskoj reformi na kojem su građani Slovenije odlučili da ne žele u mirovinu sa 65 godina. To bi stoga mogao biti njihov posljednji sastanak na premijerskim pozicijama.

Kosor i Pahor redovito se sastaju od srpnja 2009. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Pahor, Kosor, sastanak, Gospić