A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ante%20mandić.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IN2 kupio dvije hrvatske softverske tvrtke | Politika+
IT

POVEZIVANJE: IN2 kupio dvije hrvatske softverske tvrtke

Strateškim povezivanjem s tvrtkama Labnet i Par-am IN2 Grupa osnažila je svoju poziciju u tržišnom segmentu zdravstva i u javnom sektoru.

FOTO: Ante Mandić
Piše: NCL

Nedavnim pridruživanjem dva nova člana - tvrtki LabNet iz Osijeka i Par-am iz Zagreba - IN2 grupa je obogatila svoju ponudu aplikativnih proizvoda i pripadajućih usluga na području zdravstvenog i javnog sektora.Tvrtka LabNet je svojim rješenjem za informatizaciju laboratorija u sklopu bolnica, domova zdravlja i privatnih laboratorija BioNET LIS, zauzela mjesto vodeće domaće tvrtke u tom specijaliziranom tržišnom segmentu, dok je Par-am u svojem dosadašnjem radu prepoznat svojim softverskim rješenjima u području veterine.

Pripajanjem Par-ama IN2 grupa je proširila ponudu aplikativnih rješenja u javnom sektoru sustavom za upravljanje radom veterinarskih ambulanti i registrom cijepljenih pasa.

IN2 će do kraja godine obje tvrtke integrirati, a LabNet će u sklopu Sektora zdravstva u IN2 ujedno biti temelj novoosnovanog ureda IN2 grupe u Osijeku.

„Smatramo da recesija ne dozvoljava pasivnost tako da otežani uvjeti poslovanja predstavljaju izazov i ujedno šansu. IN2Grupa svojom veličinom, izvoznom orijentacijom regionalnom prisutnošću omogućava malim softverskim tvrtkama koje imaju kvalitetna rješenja daljnji razvoj i prodor van lokalnog tržišta. Drago nam je da su to neke tvrtke prepoznale. U zadnje 3 godine imali smo 5 akvizicija i vjerujem da će ih biti još jer je to bitna odrednica našeg rasta. Posebno smo ponosni da kriza na to nije utjecala" istaknuo je Ante Mandić, predsjednik uprave IN2.

LabNetovo rješenje „BioNET LIS" predstavlja integrirani informatički sustav za biokemijske laboratorije koji uz upravljanje podacima i informacijama u sklopu središnje baze podataka osigurava automatizirani pristup i komunikaciju s laboratorijskom opremom. To je ujedno i jedna od njegovih najvećih odlika budući da proizvođači laboratorijske opreme u većini slučajeva koriste posebne i međusobno različite komunikacijske protokole i formate podataka što otežava uspostavu jedinstvenog automatiziranog sustava. Svojim komunikacijskim modulima koje je moguće proširivati i nadograđivati „BioNET" uklanja navedene kompleksnosti.

Među Par-amovim rješenjima se ističu softverska rješenja „Mala praksa" za doktore veterinarske medicine u ambulantama za male životinje, „Velika praksa" za doktore veterinarske medicine u praksi za velike životinje te „Lysacan", registar cijepljenih pasa za Upravu za veterinarstvo u sklopu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Osnivač Par-ama dr.sc. Josip Šimičić,postao je novi Savjetnik Uprave IN2te je zahvaljujući njegovom znanju i iskustvu IN2 već ostvario konkretne poslovne uspjehe.

Tako je nedavno na međunarodnom natječaju grupa osvojila projekt uspostave informacijskog sustava praćenja izbijanja i širenja bolesti životinja u Bosni i Hercegovini. Projekt se već nalazi u aktivnoj provedbi, a realiziraju ga Javni sektor IN2, Par-am i ured grupe u Sarajevu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IN2, Par-am, LabNet